AUSZTRIA

Csúcsra törni Tirolban

Három szakasz, három nap, embert próbáló feladat: a Tour de Tirol nemcsak a táj szépségével, hanem izzasztó versennyel is kecsegtet.

Csodálatos környezet, szép kilátás és jelentős erőpróba vár a Tour der Tirol résztvevőire. Az október 5–7-ig tartó háromállomásos megméretésen összesen 75 kilométert tehetnek meg a jelentkezők. A szervezők úgy tartják, a világon egyedülálló háromnapos hegyi futásra csábítják a mozogni és sportolni vágyókat.

 

 

A Tour de Tirol három szakasza

 

  • Söller Zehner (október 5.)

2011 óta rendezik ezen a körpályán a verseny első szakaszát. Összesen három kört kell megtenni, így jön ki a 10 kilométer. A rajt 17.30-kor van, esti sötétben kell megtenni a táv jelentős részét. Váltóban is teljesíthető, gyermekek, valamint amatőr fiatalok ugyancsak próbára tehetik az erejüket.

Legmagasabb pont: 757 méter

Egy kör hossza: 3.3 kilométer

 

  • Kaisermarathon (október 6.)

A verseny fénypontjának számít. A hegyi maraton útvonala volt 2009-ben a hosszútávfutó-vb színhelye. A rajt a kufsteini járásban található Söllben van (698 méter), innen kell a meredek útvonalon „felkapaszkodni” az 1829 méter magasan lévő Hohe Salve csúcsára. A felszerelés része a hátizsák a segélyhívó síppal.

Legmagasabb pont: 1829 méter

A táv hossza: 42.198 kilométer

 

  • Pölven trail (október 7.)

2014 óta rendezik meg, előtte félmaratoni verseny volt a Tour de Tirol vasárnapján. A 23 kilométer hosszú útvonalból csak 2 kilométer az aszfaltozott út, Pölven irányába kell haladni, majd vissza Söllbe. Az erdőben vigyázni kell, nehogy véletlenül magánterületre tévedjen az ember. Erre táblák is felhívják a figyelmet.

Legmagasabb pont: 1181 méter

A táv hossza: 23.4 kilométer

 

Magyarok a hegyekben

Honfitársaink is szívesen teszik próbára erejüket a Tour de Tirolon. A három szakasz időeredményei alapján a férfiaknál Kovács Ádám kétszer is első lett (2011, 2013), a nők között 2014-ben Merényi Tímea nyert, 2013-ban Staicu Simona végzett az élen, aki 2000-ig még Románia színeiben versenyzett.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.