Ausztria

Éjszakai jótékonyság Bécs szívében

Versenyek sora csábít Bécsbe éjjel-nappal, de ezúttal naplementét követően nyílik lehetőség elindulni az idei Vienna Night Run eseményen, amely inkább közösségi élmény, mint megméretés.

Bécs megér egy látogatást, sőt többet is. Az osztrák főváros népszerű úti cél a sportolni vágyók körében, szabadidős programok, nagy megméretések sora várja a látogatókat – éjjel-nappal. A hangsúly ezúttal az éjjelen van, a Vienna Night Run 2018 elnevezésű futóverseny ugyanis akkor kezdődik, amikor sokan már lefeküdnének aludni.

Az eseményt szeptember 25-én, kedden rendezik, a mezőny első része 19.50-kor rajtol el. Noha a rendezvény jellege futóverseny, a szervezők állítják, nem érdemes versenyként felfogni. Arra ösztönöznek, hogy az időeredmény hajszolása és szervezetünk „kifacsarása” helyett igyekezzünk inkább a közösségi élményre összpontosítani. Ráadásul az esemény jótékonysági célt szolgál, minden nevezési díjból hat euró a rászorulókat segíti.

Érdemes tudni, hogy

  • a Vienna Night Runt 11. alkalommal rendezik meg
  • a szervezők a szórakozást és a kikapcsolódást helyezik előtérbe
  • az öt kilométeres távot futva vagy gyalog is teljesíteni lehet
  • a nordic walking szerelmeseit ugyancsak szívesen látják

Az éjszakai futást az osztrák főváros szívében rendezik, az útvonal a belső városrészben halad. A rajt az Universitätsring és a Grillparzerstrasse sarkán lesz, a cél pedig a Dr.-Karl-Renner-Ringen, a Parlamentnél. Arra kérnek mindenkit, hogy az esemény helyszínét tömegközlekedéssel közelítse meg.

Egyedül, párban vagy csoportban is rajthoz lehet állni, kicsiket, nagyokat, időseket és fiatalokat egyaránt várnak. A Hofburgban büfé várja a megszomjazókat és megéhezőket.

Különös bánásmód

Ahogy sok más sporteseményen vagy rendezvényen, ez esetben is lehetőség van VIP-jegyet igényelni. Ára 99 euró, és természetesen kiváltságokat kínál büszke tulajdonosának. Elsősorban biztos rajthelyet lökdösődés és tolakodás nélkül, másrészt teljes körű ellátást a Hofburgban. Aki tehát letudja az öt kilométeres távot, a VIP-helyiségben annyit ehet és ihat, amennyi csak belefér.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.