Erőpróbák mindenszentekkor

Ha kellően kipihentük magunkat szabadnapjainkon, éljünk a hosszú hétvége adta lehetőséggel, és utazzunk el mozogni, sportolni. Az osztrákok is számos futóversennyel várják az érdeklődőket.

Van, akinek a hosszú hétvége vagy az ünnepnap kifejezés egyet jelent a pihenéssel és a láblógatással. Ugyanakkor máshogy is kiereszthetjük a gőzt. Mivel az előrejelzések szerint mindenszentekkor (és a hétvégén) az évszakhoz képest enyhébb – írhatnánk: sportolóbarát – idő várható, érdemes kicsit megmozgatni magunkat a szabadban.

Lássuk, milyen események várnak bennünket a szomszédos Ausztriában!

 

  • Halloweeni futás

Időpont: október 31., szerda

Helyszín: Wienerwaldsee, Bécs

Csak nevében ijesztő a felnőtteknek kiírt megméretés, mert a Bécstől nyugatra lévő Wienerwaldsee körül vezető 4.2 kilométeres, jobbára sík útvonal nem túlságosan megerőltető. Rajt este hétkor.

 

Bécsben és környékén sem közömbösek az éjszakai futás iránt.

 

  • Jótékonysági futás

Időpont: november 3., szombat

Helyszín: Bécs

Rászoruló gyermekeket támogathatunk a 10 eurós – csaknem 3200 forintos – nevezési díj befizetésével. Több távon (3.7, 7, 10.5, valamint 14 kilométeren) is próbára tehetjük magunkat, a gyaloglás és a nordic walking is meg van engedve.

 

  • Csúcsra fel!

Időpont: november 3., szombat

Helyszín: Zöbing, Alsó-Ausztria

Első alkalommal rendezik meg az izgalmasnak ígérkező hegyi futást, amely során a heiligensteini kilátóig kell felkapaszkodni. A vállalkozó kedvűeknek csaknem 140 méter szintkülönbséget kell legyűrniük.

 

  • Városi futás

Időpont: november 4., vasárnap

Helyszín: Ternitz, Alsó-Ausztria

A versenyzők körbe-körbe futnak sík, városi terepen, egy kör 1654 méter. Több távra nevezhetünk, egyéni versenyzők, valamint csapatok is rajthoz állhatnak, 16 és 99 év közöttiek jelentkezését várják.

 

Nagyobb határátkelőt keressünk!

Bizonyára olvastak vagy hallottak már róla, hogy Ausztria több határátkelőhelyet lezárt az autósok, motorosok elől. Célja állítólag, hogy így szűkítse a két ország között ingázók átkelési lehetőségeit. A beszámolók szerint tizennégy kisebb átkelőnél gátolják az áthaladást, vagyis a nagyobb – jól bejáratott – határátkelőkön továbbra is zavartalanul közlekedhetünk.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.