Harmincezer futó hölgy Bécsben

Megnyílt az online jelentkezési felület Európa legnagyobb női futóversenyéhez, amelyet május 26-án 32. alkalommal rendeznek meg a Prater területén – sőt a felkészítő edzések is megkezdődtek.

Enjoy the Journey!, vagyis Élvezd az utazást! – így szól Európa legnagyobb női futóversenye, az Österreichischer Frauenlauf mottója, amelyet május 26-án rendeznek meg a bécsi Prater területén, s amely a mozgás élményét állítja középpontba. Sorozatban 32. alkalommal állhatnak rajthoz a hölgyek az eseményen, a szervezők 33 ezer induló jelentkezését várják.

 

A bécsi Európa legnagyobb olyan futóversenye, amelyen kizárólag nők indulhatnak.

 

A napokban sajtótájékoztató vezette fel a rendezvényt Bécsben, Ilse Dippmann és Andreas Schnabl szervezők a tudatos mottóválasztás hátteréről is beszéltek.

„Egy utazás mindig mozgást fejez ki, segítségével tapasztalatokkal gazdagodhatunk, sőt adott esetben meg is változhat az életünk.”

Mindegyik jelentkezőt más és más jellegű ösztönző erő hajtja, mindegyik jelentkező más és más utat jár be, mígnem úgy dönt, hogy együtt fut a mezőnnyel. A lényeg a közösséghez tartozás érzése – és az egészséges életmód népszerűsítése.

Az online jelentkezés március 2. óta lehetséges, a szervezők valamennyi hölgyet, legyen fiatal vagy idős, arra biztatnak, legyen részese a különleges májusi utazásnak.

 

A szervezők arra biztatnak minden hölgyet, legyen részese egy hatalmas közösségi élménynek.

 

Érdemes tudni:

  • A szervezők szívesen segítenek a felkészülésben, személyre szabott edzéstervekkel igyekeznek valamennyi érdeklődőt felkészíteni a futásra.
  • A felkészülés tizenkét hetes (Fit in 12 Wochen) erőgyűjtést jelent, március 4-e óta Ausztriában országszerte ötven állomáshelyen várják az érdeklődőket, s adnak jó tanácsokat, hasznos tippeket, útmutatást. Tapasztalt edzők várják a hölgyeket, mindegy, hogy teljesen kezdő vagy szabadidős sportoló.
  • A jelentkezők az 5 vagy a 10 kilométeres táv megtételére vállalkozhatnak, mindenki a korának, edzettségi állapotának, kedvének és hangulatának valót válassza. Mindkettőre jellemző, hogy nem túl megerőltető útvonalon vezet, sík terepen, csoda szép környezetben tehetjük meg az utat az Ernst Happel Stadionnál lévő célig.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.