AUSZTRIA

Karintiai keringő

A tavalyi sikeres eseményt követően idén novemberben is megrendezik a nemzetközi maratoni versenyt, pedig korábban elterjedt, a változatos programokkal színesített futás elmarad.

Aggasztó, sokakat elbizonytalanító pletykák terjedtek a világhálón, a szervezők ugyanakkor állítják, senki se üljön fel az (ál)híreknek, nem marad el a 2. Nemzetközi karintiai maraton. A versenyt november 3-án és 4-én rendezik meg, s bár az elnevezése erre nem utal, a jelentkezők rengeteg táv közül választhatnak, ráadásul fiatalokat és időseket egyaránt várnak.

Az útvonal minden esetben a festői szépségű Közép-Karintiában, Feldkirchen térségében, az Ossiachi-tó, valamint a Flatschachi-tó között vezet. Fontos, hogy mindenki az edzettségi és egészségügyi állapotának megfelelő távot válasszon, ne feledjük el, a régió főleg hegyes-völgyes területeitől híres. Szóval „némi” emelkedőre is számítani kell.

 

  • Maraton (Ossiachi-tó)

Táv: 42.195 kilométer

Időpont, start: November 4., vasárnap, 9.45, Flatschachi-tó

Az útvonal első negyede lejtős, majd sík terepen kell futni, az utolsó 5 kilométer azonban felettébb változatos, dombok és völgyek váltogatják egymást.

 

  • Félmaraton

Táv: 21.098 kilométer

Időpont, start: November 4., vasárnap, 9.45, Flatschachi-tó

A tapasztalt atléták tudják, a félmaratoni megméretés tökéletes, hogy feszegessük korlátainkat, ugyanakkor megfelelő felkészüléssel teljesíthető.

 

  • Szupermaraton

Táv: 52 kilométer

Időpont, start: November 4., vasárnap, 9.20, Flatschachi-tó

Az útvonal ugyanaz, mint a maratoni esetében, ám további kétszer meg kell kerülni a Flatschachi-tavat (kétszer 1750 méter), emellett egy kört kell tenni a Bleistatti-láp természetvédelmi területén is – így jön össze az 52 kilométer.

 

És még ilyen megméretésekkel kecsegtetnek a szervezők:

 

  • Juniormaraton

Táv: 800 vagy 2000 méter

Időpont, start: November 3., szombat, 13 óra, Feldkirchen

 

  • Hobbifutás

Táv: 5 kilométer

Időpont, start: November 3., szombat, 14.30, Feldkirchen

 

  • Futás és gyaloglás

Táv: 10 kilométer

Időpont, start: November 4., vasárnap, 10 óra, Flatschachi-tó

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.