Mélyre ható felfedezések – Ausztriában

Nyugati szomszédunk rendkívül vonzó tavakkal csábítja a búvárkodni vágyókat. Kalandra fel – vagyis inkább le!

A kalandot és a kikapcsolódást egyesíti a búvárkodás, és mert Ausztria egyike a kontinens vizekben leggazdagabb országainak, kedvelt úti célja lehet a merülni vágyóknak. Nyugati szomszédunk rendkívül vonzó, búvárkodásra (is) alkalmas helyszínekkel csalogatja a látogatókat, akik a súlytalan lebegés közben kiélhetik felfedezőkedvüket is.

Ne feledjük el, hogy

• a búvárkodást a világ legnagyobb részén tanfolyamhoz kötik

• a szabadtüdős búvárkodás tanfolyam nélkül űzhető, előtte azonban ajánlott elsajátítani az alapismereteket

Ezeket érdemes felkeresni:

ŐRVIDÉK (BURGENLAND)

Neufeldi-tó

Hol? Lajtaújfaluban (Neufeld an der Leitha).

Miért? Bécs közelében, a korábbi barnakőszén-lelőhelyen található tó kiváló vízminőséggel büszkélkedhet. A halakban gazdag tó különlegessége a nagyszámú rákpopuláció. A tó az osztrák főváros közelében lévő búvároktatóhelyek legjobbika.

Ezt ne hagyja ki: aki kellően bátor, télen alámerülve egy idegen és bizarr tavi világot fedezhet fel a jégpáncél alatt.

KARINTIA

Weissensee

Hol? A Gail-völgyi Alpok lábánál.

Miért? A türkizkék színben játszó tóban található mészkőrészecskék kristálytisztává varázsolják a tavat. Gazdag halállománya, valamint csodálatos merülőhelyei miatt igen kedvelt a búvárok körében.

Ezt ne hagyja ki: a helyben található búvárbázisok közül van olyan is, amely nemcsak nyáron, hanem télen is kínál tanfolyamokat.

ALSÓ-AUSZTRIA

Lunzi-tó

Hol? A Dürrenstein-hegy lábánál.

Miért? A lassan mélyülő tó fenekén lévő vízinövények akár a négyméteres magasságot is elérhetik. Az öblökben, amelyeket csak a vízből közelíthetünk meg, tavirózsa-kolóniákra bukkanhatunk.

Ezt ne hagyja ki: Akár egy méternél nagyobb pisztrángokkal is találkozhatunk búvárkodás közben, és a tó kiválóan alkalmas éjszakai búvárkodásra is.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.