AUSZTRIA

Olimpiai szinten – fürdőruhában

Strand és labda, avagy a homokon játszható nyári sportok közül ezúttal a strandröplabdával foglalkozunk, amely a Fertő-tó ausztriai oldalán (is) remek körülmények között űzhető.

A homokon játszható szezonális sportok közül – ilyen még a strandfoci és a strandkézilabda – a strandröplabda jutott a legtovább. 1996 (Atlanta) óta az olimpiai játékok műsorában is szerepel. Rendkívül népszerű sportág, a strandok többségén sosem üres a pálya, ráadásul a meccsek között úszni, illetve strandolni is lehet. A nőknek a (kétrészes) fürdőruha lett az egységes ruházatuk, a férfiaknak rövid szárú nadrág és ujjatlan felső.

Megkülönbözteti a teremröplabdától, hogy
• homokon játsszák, mezítláb
• hat-hat helyett két-két játékos van a pályán, és nincsenek cserék,
• a sáncolás is érintésnek számít.

Ami az előnyöket illeti:
• a homokon való mozgás jót tesz az izmoknak
• a talpakat, valamint a combokat is erősíti.

Érdemes felkeresni

FERTŐMEGGYES (Mörbisch am See)

A Fertő-tó nyugati partján fekvő üdülőhely, kikötője és strandja is van.

Miért jó választás? Mert nemcsak a régió egyik legszebb strandjával büszkélkedhet, hanem a sportolni vágyókra is gondol. Két hitelesített strandröplabdapálya várja a sportág kedvelőit, a pályákon tornákat is rendeznek.

Fotó: AFP

PÁTFALU (Podersdorf am See)

A Fertő-tó keleti partján fekszik, csaknem 4 kilométer hosszú strandjával a tó egyik jelentős üdülőközpontja.

Miért jó választás? Mert hat strandröplabdapálya várja a sportolni vágyókat, a centerpályát lelátó öleli körül. A hálóról, a labdáról és a vonalakról a strand üzemeltetői gondoskodnak. Lehetőség van a pályák mellett lezuhanyozni és átöltözni. A használat ingyenes.

NEZSIDER (Neusiedl am See)

A Fertő-tó északi partján fekszik, tengerszint feletti magassága 133 méter. A várost vagy érintik vagy megközelítik a főbb (vas)útvonalak.

Miért jó választás? A strandfürdő számos szabadidős és sportolási lehetőséggel kecsegtet, ezek közé tartozik a négy strandröplabdapálya. Öltözőkabinok, zuhanyzók, továbbá toalettek üzemelnek, sőt két étterem, valamint egy falatozó várja a megfáradt játékosokat. A nemzeti bajnokság megméretéseinek egyik fő helyszíne.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.