Spartan Race

Tirolban legyőzheted önmagad!

Ha adrenalinlöketre vágysz, irány Oberndorf, ahol szeptember 8-án és 9-én a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó-versenysorozatának következő állomásán teheted próbára bátorságodat.

A túrázásnál jóval összetettebb megméretés, s a Spartan Race azoknak a vállalkozó szellemű szabadidős sportolóknak ajánlott, akik vízben vagy sárban is szívesen elmerülnek, csak hogy némi adrenalinlökethez jussanak. A Spartan Race a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó-versenysorozata, amelynek már Ausztriában is jelentős hagyományai vannak.

Az őrült futam főbb jellemzői:

  • erőnket és bátorságunkat különböző versenytávokon tehetjük próbára
  • a lehető legrövidebb idő alatt változatos terepakadályokat kell leküzdeni
  • közben kúszni, mászni, függeszkedni, cipelni, valamint dárdát hajítani is kell
  • extrém körülmények között rendezik meg, vízben gázolhatunk, sárban dagonyázhatunk

Az ausztriai versenysorozat következő állomása szeptember 8-án és 9-én lesz Tirolban. Az oberndorfi helyszínen nemcsak vérprofik, hanem kezdők is megtalálják a maguknak való távot és megméretést. Sőt a legkisebbek jelentkezését is várják, a Spartan Kids résztvevői három korcsoportban vetélkednek, jelentkezési díj egységesen 30 euró.

A viadalt megelőző napon, szeptember 7-én a szervezők lehetőséget biztosítanak a gyakorlásra, előzetes jelentkezés után bárki felfedezheti magának a terepet és a rá váró akadályokat – természetesen felügyelet mellett.

A legkedveltebb versenytáv a Sprint, azoknak ajánlják, akik most ismerkednek a Spartan Race varázsával, és megméretést jelentő, ugyanakkor csaknem negyven perc alatt teljesíthető erőpróbára vágynak.

Aki teljesíti a Sprint-távot, egyharmad részben már megszerezte a trifectát. Aki ugyanis egy naptári éven belül mindhárom versenytávot teljesíti, elnyeri a három darabból összepattintható trifectamedált. Ennél persze sokkal jobb érzés, hogy feszegettük határainkat, és legyőztük önmagunkat.

 

Mindenki a kedvére valót

 

Felkészültségtől és edzettségtől függően három táv közül lehet választani:

  • Sprint: a versenyek 5–8 kilométeresek, a pályán legalább 20 akadállyal
  • Super: a táv 13–16 kilométer hosszú, legalább 25 terepakadállyal
  • Beast: az erőpróba 21–24 kilométeres, legalább 30 akadály vár a kalandvágyókra

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.