Az öt legjobb szabadtéri sport

Sportolnál, de nem szeretsz konditerembe járni? Számos olyan sport van, amelyet űzhetsz a szabadban is, ugyanúgy javítják az állóképességet, az izomzatot, és égetik a zsírt, mint a súlyzók emelgetése.

Túrázás
Az egyik legjobb szabadtéri és rekreációs tevékenység a túrázás. A hátizsákos kirándulások vagy a többnapos expedíciók a legegyszerűbb útvonalaktól a nehéz technikai pályákig, mind remek kikapcsolódást kínálnak szellemileg és testileg is. A túrázás során erősödnek a lábizmaid, javul az állóképességed. Óránként 600-700 kalóriát égethetsz el.

Futás
A futás klasszikus szabadtéri sport, az egyik legjobb mozgásforma az állóképesség és az izomzat fejlesztésére. Ez a sport is lehetőséget ad arra, hogy a barátaiddal, a családtagjaiddal is űzd. Minimális felszerelést igényel. Egy óra alatt 1000 kalóriát is elégethetsz – ha nehéz, emelkedős terepen futsz, ennél is többet.

Sífutás
Ez a téli szabadtéri sport a síelést és a túrázást ötvözi. A sífutás során végzett mozgás a teljes testre kiterjedő aerob edzéssel ér fel. Megmozgatja a váll-, hát-, mell-, has-, lábizmokat. Sífutás közben óránként mintegy 600-900 kalóriát lehet elégetni.

Kerékpározás
A legtöbb ember gyerekkorában megtanul biciklizni. A kerékpározás erősíti a lábizmokat, javítja az állóképességet, az egyensúlyt, a koordinációt, a szívműködést. A kerékpározásra számtalan helyszín kínálja magát, az országúttól kezdve, az ösvényeken át, a hegyekig. Egy óra bringázással körülbelül 400 kalóriát égethetsz el.

Úszás
Az úszás nem maradhat le a listáról, hiszen nemcsak uszodában, hanem szabadtéri medencékben, tavakban és tengerekben is úszhatunk. Az úszás különösen kiváló alternatíva a sportolásra a nagy nyári melegben. Az úszás során a test összes izma mozog, jótékony hatással van a szív-és érrendszerre, a légzőszervekre, az állóképességre. Óránként 600-700 kalóriát égethetünk el egy edzésen.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.