Edzés és étkezés milliárdos módra

Milliárdosok, akik akkor is vígan elélnének, ha soha többet nem dolgoznának. Négy olyan milliárdost mutatunk be, akik közül néhányan szélsőséges módszerekkel tartják topon magukat.

Egy több milliárdot érő birodalmat nem egyszerű irányítani. Jack Dorseynak, Elon Musknak, Mark Zuckerbergnek és Jeff Bezosnak is nagy figyelmet kell fordítania arra, hogy megőrizze szellemi frissességét, és fizikailag is jó kondiban legyen.

A milliárdos mogulok néha elég szélsőséges rituálékkal érik el ezt, némelyikük életmódját sokszor kritizálják az amerikai lapok. Mindenki döntse el, hogy vállalná-e ezt az életmódot!

Jack Dorsey

A Twitter vezérigazgatója gyakran nyilatkozik bizarr életmódjáról. A 42 éves, 4.8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező üzletember minden reggel egy pohár Himalája-sós, citromos vizet iszik. Dorsey naponta egyszer étkezik. Hétvégén semmilyen ételt nem vesz magához egészen vasárnap estig. Vitaminokat napi szinten fogyaszt, főleg multivitamint és C-vitamint. Dorsey korábban kísérletezett vegán és paleoétrenddel is. Több kritikusa szerint a férfi étkezési zavarokkal küzd.

Dorsey a munkahelyére minden reggel gyalog megy. Rendszeresen meditál és jógázik. Mindennap háromszor 15 percet ül a szaunában, majd utána 3 percet jeges fürdőben.

Elon Musk

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója 6 óra alvás után reggel 7-kor kel. A 21 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező üzletemberről tavaly derült ki, hogy alvásproblémái vannak, ezért gyógyszer szed. Musk a reggelit gyakran kihagyja, mert nincs rá ideje, ha mégis, akkor omlettet eszik, és kávét iszik. Volt idő, amikor napközben literszámra itta a diétás kólát, de megpróbált róla leszokni.

Az üzletember hetente kétszer jár edzőterembe, hogy formában tartsa magát, és teljesen kikapcsolják a videojátékok, kedvence az Overwatch.

Elon Musk gyakran kihagyja a reggelit /Fotó: AFP

Mark Zuckerberg

A Facebook alapítóját aligha kell bemutatni. Zuckerberg (a fenti képen) reggel 8 órakor ébred, és mi mással is kezdené a napját, mint a telefonja ellenőrzésével. A 65.6 milliárd dollár vagyonnal rendelkező üzletember csekkolja a Facebookon, hogy mi történt a nagyvilágban. A reggelire nem fordít nagy gondot ő sem. A világ egyik leggazdagabb embere gyakorlatilag vegetáriánus, és bár olykor eszik húst, csakis saját maga által elejtett állatot fogyaszt.

Az ő életmódját sem kell irigyelni, ha azt nézzük, hogy heti 60 órát melózik. A munka mellett szakít időt a családjára és a testmozgásra is. Heti háromszor eljár futni, sokszor magával viszi a kutyáját is.

Jeff Bezos

Az 55 éves Bezos, az Amazon alapítója jelenleg a világ leggazdagabb embere 160 milliárd dollárral. Zuckerberghez hasonlóan ő sem korán kelő típus, 8-kor ébred. Bezos imádja az egzotikus ételeket, ha kedve tartja, polipot reggelizik burgonyával, szalonnával, tojással, fokhagymás joghurttal. Ételeit gyakran maga készíti este, munka után. Edzésprogramjáról nem sokat tudni, de az utóbbi években szemmel láthatóan izmosabb, szálkásabb lett, állítólag egy személyi edző segített neki, hogy kigyúrja magát.

Jeff Bezos imádja az egzotikus ízeket /Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.