Lewa a feleségének köszönheti formáját

Sok sztárfocista alkalmaz külön személyi edzőt, táplálkozási szakértőt, sőt még saját séfet is, hogy a legjobb legyen. Robert Lewandowskinak, mondhatni, szinte minden házhoz jön, hiszen felesége, Anna Lewandowska mindez egy személyben.

Robert Lewandowski évekig nem törődött vele, hogy mit eszik. A Bayern München lengyel labdarúgója mindennap evett csokit vagy más édességet. Aztán rájött, ha nem változtat az étrendjén, nem kerülhet a világ legjobbjai közé.

„Amikor egy hét alatt három meccset is játszottam, éreztem, nem tudom folyamatosan a legjobbat nyújtani – idézte a Daily Mail egy korábbi cikkében a futballistát.– Az étkezésemet lépésről lépésre megváltoztattuk, és azóta sokkal jobban érzem magam.

Lewandowski (balra) a Bayern erőssége, 15 gólnál tart a bajnokságban (Fotók: AFP)

A labdarúgónak az étrendváltásban nagy segítséget nyújtott felesége, az egykori karatés Anna, aki személyi edző és táplálkozási szakértő is. Anna Lewandowska blogjában rendszeresen ír férjéről, elárulja, milyen ételeket készít neki, és az is megtudható, hogy milyen étrendet ajánl a profi sportolóknak.

„Azoknak, akik olyan magas szinten és intenzíven sportolnak, mint Robert, elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. A kiegyensúlyozott étrend pozitív hatással van a teljesítményre” – írja blogjában Anna.

Az életmódváltás első lépéseként az édességet és a tejtermékeket iktatták ki az étrendből, ennek köszönhető, hogy ha Lewandowski meglát egy sütit az asztalon, már nem nyúl érte. Nagyon ritkán eszik étcsokoládét, tej helyett pedig növényi italokat, mint például mandula- vagy rizsitalt fogyaszt. Az alkoholt is mellőzi, nagy ritkán iszik bort.

„Igazából nincsen olyan szigorú étrendem. Az édességeknek búcsút intettem, és jobban érzem magam így. Reggelire eszem olykor tojást, kukoricapelyhet vagy steaket. Ez sokkal jobban tetszik” – mondta Lewandowski, aki 15 góllal vezeti a német bajnokság góllövőlistáját a frankfurti Luka Joviccsal együtt.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.