Masszírozóval alszik a sztárfutballista

Trent Alexander-Arnold angol válogatott labdarúgó teljesen rákattant a Theragun masszírozógépre, amely nemcsak a regenerációban, hanem az alvás minőségének javításában is szerepet játszik.

Trent Alexander-Arnold, az angol élvonalbeli bajnokságban (Premier League) szereplő négyszeres BEK- és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool 22 esztendős kiválósága megtalálta a tökéletes megoldást a regenerációra és a sportsérülések megelőzésére.

Tavaly novemberi vádlisérülését követően „megismerkedett” a Theragun nevű kézi masszírozógéppel, sőt 2020 decemberében őt választották a termékcsalád nagykövetének, méghozzá azért, mert saját bevallása szerint a Theragun edzésrutinja állandó részévé vált.

A novemberi sérülés sokak szerint részben annak is tulajdonítható, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében – csapattársaival együtt – hosszabb időre a négy fal közé szorult, ahol leginkább videojátékokkal és online sakkal múlatta idejét.

Elmondása szerint a szoba falai között eszmélt rá, mennyire fontos a megfelelő erőnlét és közérzet, és ebbéli nézete csak megerősödött, amikor elkezdett kilábalni sérüléséből. Ebben segített neki a Theragun Pro, amelyet azóta is nap mint nap használ teljesítményének növelésére.

 

Fotó: Instagram

 

„A karantén alatt meg kellett találnom a legmegfelelőbb módot, hogy hogyan eddzek otthon, és hogy ne veszítsem el a lelkesedésemet. Leginkább az alap-állóképességem és a törzsstabilitásom megőrzésén dolgoztam, miközben a mentális erőnlét fenntartására is nagy súlyt helyeztem. A Theragun Próval kezdtem és fejeztem be minden edzést és gyakorlást. Kitűnő eszköz, amely bemelegítéskor és nyújtáskor is nagyon jól jön. Ami a legjobb benne, hogy az edzés másnapján nem érzek sem izomfájdalmat, sem izomlázat.”

Az ütögető masszírozóként is ismert eszköz célzott nyomást helyez az izmokra, így az edzést vagy a mérkőzést követő 1-3 napon belül rendkívül hatékonyan enyhíti a napokkal később jelentkező fájdalmat, a késleltetett izomlázat.

 

Fotó: Instagram

 

A brit nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) szerint késleltetett izomláz (delayed onset muscle soreness) leginkább akkor fordul elő, amikor új edzésprogramot próbálunk ki, változtatunk jól bejáratott testmozgási szokásainkon, vagy növeljük az edzés hosszát, illetve intenzitását.

A késleltetett izomláz önmagában nem probléma, mivel a sportolás része. Baj akkor származhat belőle, ha elhanyagoljuk. Ilyenkor ugyanis a fájdalom csak erősödik, hamarabb kiégünk, ráadásul sérülékenyebbé válunk.

Erre nyújt tökéletes megoldást a Theragun, ám a szakemberek figyelmeztetnek, hogy az eszköz használata önmagában nem elegendő. Sokat számít, miképpen építjük fel edzésprogramunkat, amiben nagy szerep jut a fokozatosságnak. Idővel izomzatunk megszokja a fokozatos terhelést, és a késleltetett izomláz is eltűnik. Trent Alexander-Arnold esküszik rá, hogy még az alvás minőségének javításában is nélkülözhetetlen.

„Az élsportolók életében kitüntetett szerep jut az alvásnak, amely azért fontos, hogy testileg és lelkileg is megfelelően kipihenhessék a megterhelést, és a pályán elfogadható teljesítményt tudjanak nyújtani. A Theragunt ezért a napi alvásrutinomba is beillesztettem, hogy megfelelően kipihenjem magam. Elképesztő minőségi különbséget tapasztaltam, amióta alváshoz is használom. Lefekvés előtt »legyúrom« magam, így minden izmom tökéletesen ellazul, és másnap reggel kipihenten ébredek.”

Címlapfotó: Paul Ellis/AFP

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.