ÉLETMÓD

Nadal lemondott kedvenc ételéről

Rafael Nadal nemcsak fantasztikus fizikai adottságainak köszönheti, hogy évek óta a teniszvilág elitjébe tartozik, hanem kemény edzésmunkájának és szigorú étrendjének is.

Rafael Nadal 19 éves volt, amikor 2005-ben első Grand Slam-győzelmét aratta. A spanyol játékosra mindenki felfigyelt, hiszen nemcsak tehetségével, hanem hatalmas fizikumával is kimagaslott a mezőnyből. Nadal GS-győzelmeinek száma aztán az évek során egyre csak gyarapodott, jelenleg 17-nél tart, s a 32 éves sportoló a mai napig a legjobbak közé tartozik.

Az eredmények mögött persze kemény edzésmunka és szigorú étrend van, utóbbi pedig lemondásokkal is jár Nadal számára, ugyanis például nem eheti minden nap a spanyolok nemzeti ételét, a paellát.

„Csak néha eszem paellát, sajnos nem lehet bármikor. Ha minden nap ezt ennék, nem tudnék teniszezni” – mondta egy korábbi interjúban Nadal.

Nézzük, mit eszik akkor a világranglistán jelenleg 2. helyen álló spanyol. A zöldség és a gyümölcs nem hiányozhat a sztár napi étrendjéből, ahogyan a hal és a tészta sem.

Nadal reggelire általában kenyeret eszik olívaolajjal és ibériai sonkával, mellé gyümölcslevet iszik. A meccsnapokon mindig fogyaszt valami tengeri ételt, kedvence a grillezett hal, hozzá tésztát vagy rizst eszik még.

Nadal nagy bánata, hogy nem ehet bármikor paellát /Fotó: AFP

Egy kiélezett teniszmeccs olykor 4-5 órán át is eltarthat, így a sportolóknak meccs alatt is gondoskodniuk kell az energiabevitelről. Nadal izotóniás italokkal és banánnal tartja formában magát.

Meccs után pedig jöhet(ne) a jól megérdemelt paella. Ám hiába Nadal édesanyja készíti a világ legjobb paelláját, ahogyan a sztár említette, nem ehet minden nap belőle. Helyette másik nagy kedvencét, garnélagombócokat eszik tésztával, amit olykor saját maga készít el, mivel főzni is nagyon szeret.

Persze Nadalnak a paellán kívül van más gyengéje is.

„Csokoládé, nutella és sült krumpli – árulta el, hogy miket eszik a „csaló” napokon. – Szeretem ezeket, de ha közeleg egy torna, lemondok minden kedvencemről.”

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.