Radja Nainggolant letiltják a dohányzásról

Az olasz Internazionale vezetősége véget vetett a belga válogatott labdarúgó káros szenvedélyeinek, aki sosem titkolta, hogy cigarettázik, klubja azonban diétára és életmódváltásra kötelezte.

Radja Nainggolan többször is kínos helyzetben került már cigarettázás miatt. Ráadásul a belga válogatott futballista az alkoholt sem veti meg, e kettő pedig nagyon nem illik egy sportember életébe.

„Nem akarok olyan futballista lenni, aki esténként állandóan otthon ül, és csak a háza meg a futballpálya között közlekedik – nyilatkozta korábban Nainggolan. – Olyan vagyok, mint a normális emberek. Szeretek bulizni a barátaimmal, eljárok vásárolni a szupermarketbe, olykor megiszom egy pohár alkoholt, és dohányzom is.”

 

Klubja életmódváltásra kötelezte Radja Nainggolant /Fotó: Mairo Cinquetti/NurPhoto

 

A játékos 2018 nyarán az AS Romától igazolt az Internazionaléhoz, ám az eltelt időszakban többször is sérült volt. Legutóbb márciusban edzésen szenvedett izomhúzódást, amely miatt hetekig nem számíthattak rá. Az Inter vezetői diétára fogták, a napi cigarettaadagjából is le kellett adnia, és mert őt is aggasztotta, hogy mostanában sokszor sérült, betartotta az utasításokat. A középpályásnak az olasz csapat dietetikusa írt étrendet, az ételeket pedig egy szakács készítette el.

„Azt mondták, sokkal egészségesebben kell élnem. Az új étrenddel a súlyomból is sikerült leadnom, és sokkal jobban érzem magam – nyilatkozta Nainggolan, akinek azonban a dohányzás mellőzése már nehezebben megy. – Majdnem megálltam, hogy nem cigiztem. Nem könnyű, de egyetértetek, hogy életmódot kell váltanom.”

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.