Sportolók, akik kövéren is sikeresek voltak

Egy profi sportoló izmos, szálkás, és sugárzik róla az erő. Ám nem egy olyan sikeres sportolót láttunk már, aki állandóan súlyfelesleggel küzdött és mégis sikeres volt.

Diego Maradona
DunDiego. A világ egyik legjobbja hiába ért vezette Argentínát világbajnok címre és hiába kápráztatta el a szurkolókat szédületes futballtudásával, Diego Maradona pályafutásának árnyoldalai is vannak. A sztár éveken keresztül küzdött kábítószer függőséggel és a súlyfelesleggel. Pályafutása során 99 kiló is volt. Karrierje után még inkább elhatalmasodott rajta a súlyfelesleg, 180 kilóra hízott, 2005-ben és 2015-ben is gyomorszűkítő műtéten esett át.

George Foreman
Minden idők egyik legsikeresebb nehézsúlyú ökölvívója 1969 és 1977, majd 1987 és 1997 között versenyzett. A „Big George” becenevet nemcsak félelmetes ütőerejével érdemelte ki, 117 kiló volt, amikor pályafutása alatt a legtöbbet mutatta alatta a mérleg. Foreman a boksz befejezése után hatalmas pénzt szakított konyhai eszközök eladásából, a George Foreman grillsütőket itthon is lehet kapni.

Ronaldo
A brazil labdarúgót a világ legjobbjai között emlegetik Lionel Messihez és a portugál Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan. Ám a kétszeres világbajnok és kétszeres Aranylabda-nyertes futballista pályafutása vége felé közeledve már nem tudta tartani a súlyát, 93,8 kiló volt, amikor a legtöbbet mutatott a mérleg. 2011-ben, amikor visszavonult, ő maga is elismerte, hogy súlya miatt a fizikuma már nem a régi.

William Perry A „Hűtőszekrény” – így becézték William Perry amerikaifocistát, aki 150,9 kilót nyomott. Perry védekező játékos volt, 10 évet húzott le az NFL-ben, és Super Bowl-t nyert a Chicago Bearsszel. Perry gyerekkorában is kövér volt, 11 évesen már 90 kilósra hízott. Az iskolában sokat csúfolták a testsúlya miatt, ő válaszul sportolni kezdett, hogy elhallgattassa a gúnyolódókat.

Shaquille O’Neal
140,9 kiló. Ennyit nyomott Shaquille O’Neal amerikai kosárlabdázó aktív pályafutása során. A négyszeres NBA-győztes kosárlabdázó hatalmas fizikai fölényben volt ellenfeleivel szemben. Pályafutása vége felé közeledve hatalmas súlya már megakadályozta abban, hogy megcsillogtassa fantasztikus képességeit.

+ 1: Bácsi Sándor

Hatalmas tehetségnek tartották Bácsi Sándort, aki 1989-ben mutatkozott be az NB I-ben az Újpest csapatában. Sokan Maradonához hasonlították alkata miatta. S valóban, mintha Bácsit is utolérte volna mindaz, ami Maradonát. A magyar focistának folyamatosan súlyproblémái voltak, amihez nagyban hozzájárult az életvitele. Bácsi nem vetette meg az alkoholt, így tehetségét nem tudta kamatoztatni a pályán. Visszavonulása után kábítószerügybe keveredett, börtönben is ült miatta. Szabadulása után szakácsként helyezkedett el.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.