Ellenőrizze a sport és az egészséges táplálkozás szervezetére gyakorolt jótékony hatásait rendszeresen, kényelmesen, szakszerűen!

A sport és a tudatos étkezés jelentőségét szerencsére már egyre többen felismerik. A rendszeres szűrővizsgálatoktól viszont még mindig sokan idegenkednek. Pedig ez is az egészségünk megőrzésének egyik fontos hozzávalója – ráadásul hosszú várólisták és felesleges körök nélkül is elintézhetjük a szükséges vizsgálatokat.

A sport és a tudatos étkezés jelentőségét szerencsére már egyre többen felismerik. A rendszeres szűrővizsgálatoktól viszont még mindig sokan idegenkednek. Pedig ez is az egészségünk megőrzésének egyik fontos hozzávalója – ráadásul hosszú várólisták és felesleges körök nélkül is elintézhetjük a szükséges vizsgálatokat.

A helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünk ellenállóbb legyen a különböző fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

Így talán sosem volt akkora jelentősége az egészséges életmódnak és az erős védekezőképességnek, mint most, egy világjárvány kellős közepén.

Ahhoz azonban, hogy tudjuk, valóban a megfelelő étrendet követjük vagy eleget mozgunk szívünk állapotának megőrzéséhez, illetve nincs valamilyen vitaminhiányunk, érdemes folyamatosan ellenőriztetni legfontosabb értékeinket.

Ha ugyanis évente legalább egyszer nézetünk egy teljes vérképet, és részt veszünk bizonyos szakorvosi szűréseken, azzal duplán is nyerhetünk:

1. egyrészt a megnyugtató eredmények igazolják életmódunk jótékony hatásait, ezzel együtt pedig motivációt adnak a folytatáshoz,
2. ha pedig esetleg valami gond van, akkor időben felfedezve és kezelve megelőzhetjük az adott egészségügyi probléma súlyosbodását.

Az utóbbi akár szó szerint életet is menthet.

A magyarok még mindig nem járnak az élen a szűrővizsgálatokon való részvétel terén, közben viszont bizonyos megelőzhető betegségek rekordszámú áldozatot szednek az országban.

Persze tudjuk, hogy a rohanó világban mindenre kevés idő jut, így sokan csak akkor kérnek időpontot egy teljes körű kivizsgálásra, amikor már nagy a baj. De gyakran még akkor is hónapokat kell várni, mire az érintett valóban találkozik egy orvossal – aki aztán vagy talál megoldást a problémára, vagy nem.

Az állami egészségügy korlátait azonban a világjárvány csak még jobban kidomborította. Még leterheltebb orvosok, még több várakozás, még nagyobb bizonytalanság jellemzi napjainkban ezt a rendszert.

Nem csoda hát, hogy a lakosság jelentős része már szívesebben intézi az egészségügyi dolgait magán úton. De még mindig sokan gondolják azt, hogy ez csak a gazdagok kiváltsága – pedig ez elég messze áll a valóságtól.

 

 

Mit kell tudni a magánorvosi biztosításról?
Ha hajlandóak vagyunk némi pénzt áldozni arra, hogy az állami rendszert megkerülve, emelt szintű és gyors privát ellátást kapjunk bármilyen panasz vagy igény esetén, akkor érdemes feltérképezni a magánorvosi biztosításban rejlő lehetőségeket.

Persze magánszolgáltatóhoz külön biztosítás nélkül is elmehetünk, ám akkor bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk a luxuskörülményekért és a szakértelemért cserébe. A nívós intézményekben ugyanis egy komolyabb kivizsgálás végösszege akár százezres nagyságrendű is lehet – a baj esetén szükséges gyakori kontrollról és a hosszas utókövetésről nem is beszélve

Ezzel szemben a biztosítás vitathatatlan előnye, hogy egy havi fix díjért cserébe további térítési díj nélkül vagyunk jogosultak az általunk választott csomag szerinti szűrővizsgálatokra és szakorvosi ellátásokra – mindezt gyorsan, idilli és jól felszerelt környezetben, emberséges hozzáállással.

A lehetőséggel élve tehát tulajdonképpen azt fizetjük meg, hogy szinte azonnal sorra kerülünk, és így akár napokon belül megtudhatjuk, hogy a jelenlegi étrendünk és edzésmódunk elegendő-e egészségünk karbantartásához.

A magas színvonalú szolgálatért cserébe ráadásul nem kell eseti jelleggel, hirtelen előteremtenünk több tízezer forintot – mi ugyanis semmit sem fizetünk külön az orvosnak vagy a szolgáltatónak, ez már a biztosító dolga.

Emellett nemcsak pénzt, hanem rengeteg időt is megspórolhatunk egy ilyen biztosítással, a szolgáltatáshoz ugyanis hozzátartozik egy éjjel-nappal hívható orvosi ügyeleti vonal, valamint egy call center, ahol készségesen felkeresik a nekünk legmegfelelőbb helyet a kívánt vizsgálatok elvégzéséhez, és azonnal le is foglalják az ideális, általunk választott időpontot.

Nekünk tehát már csak oda kell mennünk a megadott időre, és átesni a vizsgálatokon.

Ha pedig a szűrések során bármi kiderülne, akkor rekord időn belül mehetünk is tovább egy magasan képzett szakemberhez, akitől a profi ellátás mellett javaslatokat is kaphatunk arra vonatkozóan, hogy mit érdemes még változtatni az életmódunkon ahhoz, hogy jobb bőrben legyünk.

Az alap vizsgálatok mellett ráadásul – választott csomagtól függően – bizonyos előre tervezett műtéteket és az 1 napos sebészeti ellátást igénylő beavatkozásokat is elvégeztethetjük biztosításunkon keresztül, akár összeghatár meghatározása nélkül, korlátlanul is.

Hosszú távon kifizetődő
A magánorvosi biztosítás tehát egy remek alternatívát jelent az állami ellátás részleges kiváltására, ha szorosan nyomon követnénk egészségügyi állapotunkat, és az egészséges életmódunk közvetlen hatásait.

Legnagyobb előnye azonban mégis az, hogy ha baj van, akkor szakértő kezekben és nyugodt környezetben gyógyulhatunk. Nincs többé több hónapos várólista, ideges szakember, elkapkodott kivizsgálás.

De elfelejthetjük a bűntudatot is egy olyan betegség súlyossá fordulása miatt, amelyet rendszeres ellenőrzésekkel megelőzhettünk volna.

Ez lehet tehát a teljesen egészséges élet kulcsa – hiszen könnyebb mindent megtenni egészségünk megőrzéséért, mint később azon dolgozni, hogy legalább a korábbihoz hasonló szintre visszahozzuk fizikai állapotunkat.

Fotók: pixabay

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.