Úton az Arnold Classic felé

A hétvégén már tizenhatodik alkalommal kerül sor a Fitparádéra, amely idén sok más egyéb mellett kvalifikációs verseny is egyben.

Ha az a kérdés, hogy a hétvégén hol lesz a legmagasabb az egy komplexumra jutó fitt emberek száma, akkor biztosan a MOM Sportközpontra voksolnánk – Budapest XII. kerületében kerül sor ugyanis a 2018-as Fitparádéra.

Az eseményt már a tizenhatodik alkalommal rendezik meg, s tizenegyedjére a mostani helyszínen, szóval nyugodtan nevezhetjük hagyományosnak a hegyvidéki hétvégét, amely azonban egy dolog miatt mindenképpen más lesz, mint a korábbiak.

A kétnapos Fitparádé első napján rendezik meg az IFBB Pro kvalifikációs versenyt.

Ennek különlegessége, hogy a megméretésről a hét kategória hét legjobb versenyzője szerezhet úgynevezett pro kártyát, amely az első nagy lépés a testépítés legrangosabb versenyei, az Arnold Classic és a Mr. Olympia felé.

Az IFBB-verseny mellett több kategóriában is megméretik magukat a testépítők, lesz rúdfitneszviadal, lehet nevezni sportmodell kategóriában, külön verseny lesz a fitt édesanyák számára, de a street workout, a funkcionális edzés, a kerékpáros bemutató és a vízilabda sem hiányozhat a kétnapos programból. Ahogy az idén sem marad el az egykori kiváló testépítőnek emléket állító Louie Koncz Classic.

„A küzdelem és az akaraterő az életemet jelenti. Mindig mindenért meg kellett küzdenem egész életemben, és mindig mindenhonnan felálltam. Most sincs ez másként. Két világbajnoki címem van, és a Fitparádé mégis egy olyan rangos esemény, egy olyan rangos verseny, amelynek a trófeája még hiányzik a gyűjteményemből. Elsődleges célom, hogy ezt most megszerezzem. Mindent beleadok” – mondta a Fitparádé Facebook-oldalán a kétszeres világbajnok Csörgő Adrien, aki 2012-ben indult először a viadalon.

A rendezvény Közép-Európa egyik csúcseseménye (Fotók: Nemzeti Sport)

A Fitparádé egyszerre verseny és olyan rendezvény, amelyen közelebbről lehet megismerkedni a testépítők világával, az eseményen több mint 2000 versenyző áll rajthoz, a rendezvény Közép-Európa egyik csúcseseménye.

A kétnapos rendezvényre a napijegyek 2500 forintba kerülnek, a kiváltságos XII. kerületi lakosok pedig ingyen látogathatják a Fitparádét.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.