Hónapokra kidőlt a világbajnok védő

Szörfözés közben szenvedett súlyos combsérülést Bixente Lizarazu. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk néhány futballistát, aki szintén nagy rajongója a látványos vízisportnak.

Súlyos sérülést szenvedett a franciák világ- és Európa-bajnok védője. Bizonyára sokan emlékeznek a most 49 éves Bixente Lizarazura, a Bayern München korábbi játékosára, aki 2006-ban fejezte be a profi futballt, ám azóta is aktív, sportos életet él. A szörfözés nagy szerelmese, és éppen emiatt kényszerült hosszú pihenőre.

Egyik kedvenc helyszínén, Baszkföldön szörfözött, amikor egy nem várt hullám miatt annyira szerencsétlenül esett, hogy elszakadt az egyik ín a combjában. Hat hétig jóformán mozdulni sem bírt, csak mankóval tudott közlekedni, a teljes felépülése pedig megközelítőleg három hónapot vesz igénybe.

„Olyan volt, mintha kést szúrtak volna a lábamba ” – számolt be a szinte elviselhetetlen fájdalmairól, és egy fényképet is feltöltött a sérüléséről a közösségi oldalára.

Egyúttal üzent azoknak is, akik hasonló sérülést szenvedtek. Mint írta, talán az ő esete is segít a többieknek, akiknek szintén türelemre, kitartásra és elszántságra van szükségük a felépüléshez.

Nem ő az egyetlen egykori vagy jelenlegi futballista, aki imád szörfözni, a sport meglepően nagy népszerűségnek örvend a labdarúgók körében.

A Real Madrid volt középpályása, a szintén világ- és Európa-bajnok Xabi Alonso éppúgy imád szörfözni, mint az Athletic Bilbao csatára, a még mindig aktív Aritz Aduriz, a Real Madrid védője, Daniel Carvajal vagy a Barcelona bekkje, Gerard Piqué.

De a brazil klasszisok között is többen hódolnak a hullámlovaglásnak, köztük napjaink egyik legnépszerűbb sportolója, a tinilányok kedvence, Neymar vagy a mindig mosolygós, a cseleivel egykor az egész világot ámulatba ejtő Ronaldinho, de állítólag Roberto Carlos is a szörfözés szerelmese.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.