Lábak nélkül a gördeszkán

Sokan mondják, hogy a sport adott értelmet az életüknek – Italo Romano esetében ez hatványozottan igaz: a brazil fiatalember tizenegy évesen mindkét lábát elvesztette, majd kapott egy gördeszkát…

Lábak nélkül gördeszkázni? Az ember elsőre azt gondolná, hogy lelhetetlen, főleg profi szinten, ám a huszonkilenc éves Italo Romano példája is bizonyítja, ha igazán akar valamit az ember, bármi elképzelhető. A brazil sportoló tizenegy évesen egy vonatbalesetben mindkét lábát elvesztette, és nem tudta, mit kezdjen magával – aztán kapott egy gördeszkát, ami teljesen megváltoztatta az életét, célokat tűzhetett ki maga elé.

Ráültem a deszkára, és onnantól kezdve soha többet nem volt szükségem kerekesszékre, hatalmas szabadságot adott. Nagyon élveztem, onnantól kezdve nem függtem senki mástól. Nem tudom, enélkül hol lennék most. Minden trükk megtanulása örömmel tölt el, mint ahogy bármi, amit magamtól érek el” – mondta.

Huszonhárom évesen profi szerződést kapott, és egészen elképesztő nézni a felvételeket, ahogy lábak nélkül száguld, repül, és olyan trükköket hajt végre, amelyek másnak két lábbal is képtelenségnek tűnnek. Persze mindehhez rengeteg gyakorlásra és szenvedélyre van szükség, na meg erős karokra és villámgyors reflexekre.

Az Instagramon több mint 32 ezer követővel büszkélkedhet. Van fent olyan videója, amelyen konditeremben edz, ebből is látszik, keményen megdolgozik azért, hogy azt csinálhassa, amit a legjobban szeret.

Egyébként is sportos életet él. A képek tanúsága szerint a gördeszkázás mellett ülőröplabdázik is, ám ennél is fontosabb, hogy szemlátomást élvezi, amit csinál.

View this post on Instagram

#Repost @marcos_rdsj • • • • • • Repost from @redbullskate – At the age of 11, Italo Romano (@italoromanoskate) was in a train accident. What looked like a tragedy at the time ended up transforming into a powerful new way of life for Romano, and one of the most unique skateboarding stories you’ll ever hear. “In 2001, I was going camping with my friends…” Romano recounts. “To get there faster we decided to hitch a ride on a train by ‘surfing’ on the roof. I was the first one to try it and it didn't happen the way we planned. A simple children's game turned into a tragedy. I fell under the train and lost both of my legs.” He was interested in skateboarding before the accident, but his family couldn’t afford a board. After he left the hospital, a friend gave one to him as means to get around, and he was hooked. Now 26 years old, he’s made a career of skateboarding. After dropping two video parts online, and notching a number of achievements in the skate world, his talent and determination have paid off. Run for those who can’t on May 5th, 2019: https://www.wingsforlifeworldrun.com #marcos_rdsj

A post shared by Italo Romano (@italoromanoskate) on

Az igazsághoz hozzátartozik, nem ő az egyetlen láb nélküli gördeszkás. Pontosabban, példaképe a szintén brazil Og de Souza gyermekbénulás miatt nem tudja használni a lábait, ám szintén mindene a gördeszkázás, és ugyancsak elképesztő trükkökre képes.

Ő inspirált, olyan akartam lenni, mint ő. Öt éven keresztül rengeteg videót és fényképet néztem meg róla, és minden vele kapcsolatos cikket elolvastam” – mondta Italo Romano.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.