Lélegzetelállító merülés a szabadságba

A dán Stig Pryds súlyos betegségből felépülve vált a világ egyik legjobb szabadtüdős merülőjévé, ezen a videón pedig megmutatja, ez mit is jelent valójában.

Stig Pryds dán rekorder szabadtüdős merülőnél 2008-ban állapítottak meg súlyos ízületi gyulladást (arthritis psoriatica). Ötéves intenzív kezelés után döntött úgy, hogy elege van a gyógyszerekből, mert szerinte lassan javul, ezért inkább keres valami alternatív gyógymódot a betegségére.

Változtatott az étkezésén, elkezdett jógázni és szabadon merülni, ami drasztikus változást hozott az életében: néhány hónap múlva már bot nélkül tudott járni, és újra együtt játszhatott két kislányával.

A szabadtüdős merülésben is elkezdte kitolni a határait, előbb a dán rekordot döntötte meg, majd elkezdett utazgatni és versenyezni a világ körül, mert rájött, hogy a napsütés is sokat javít a fizikai állapotán.

Az 52 éves férfi szeretné, ha példája arra ösztönözné az embereket, hogy egészségesen éljenek, ő maga ezért elkezdett másokat is tanítani arra, hogy kezelhetik az autoimmun betegségeiket. Úgy gondolja, az embernek hét percig kell bírnia a víz alatt egy levegővel.

„Amikor a víz alatt vagyok, kiürítem a fejemet, elengedem magam, és nem félek. Megtöltöm a tüdőm levegővel, és a mélybe merülök, ami számomra a teljes szabadság érzése.”

Hogy ezt mennyire komolyan gondolja, arra itt a bizonyíték:

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.