Gördeszka

Megtalálta a Szent Grált, azóta verhetetlen

A tizennyolc éves, de már legendás Tom Schaar első lett a Vans Park Series (VPS) profi gördeszkás sorozat selejtezőinek utolsó állomásán, nem is akármilyen trükkökkel – videók!

Az amerikai Tom Schaar mindössze 18 éves, de már most legendának számít a gördeszkások között, lévén, hogy ő volt az első, akinek sikerült megcsinálnia az 1080 fokos fordulatot, ami három teljes fordulatot jelent.

Aztán 2012-ben ő lett a legfiatalabb X-Games-aranyérmes Sanghajban, sőt 18 éves kora előtt már nyolc érmet gyűjtött az extrém sportolók legnagyobb versenyén, és egyébként is megnyert egy rakás másik viadalt.

Most megint dobott egy nagyot, miután megnyerte a rangos Vans Park Series (VPS) profi gördeszkás selejtezősorozatot – a Sao Pauló-i utolsó versenyen ezzel a gyakorlattal kápráztatta el a nézőket és a zsűrit, amely 90.00 pontot adott rá.

Ez a sorozat egyébként Kínában éri el a csúcspontját október 26–27-én, ott rendezik ugyanis a hivatalos világbajnokságot, amelyre többek között ezzel a selejtezősorozattal lehetett kvalifikálni.

Schaarról és a legendás 1080-ról egyébként még érdemes annyit megjegyezni, hogy 2006-ban Los Angelesben, hétéves kisgyerekként még tátott szájjal nézte a helyszínen, ahogy (az ugyancsak legendás) Shaun White kitartóan próbálkozik ezzel a trükkel, hiába.

White az 1080-as fordulatot a gördeszkások „Szent Gráljának” nevezte, amit aztán Schaar 12 évesen (!) meg is csinált. Íme:

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.