Ötletes, őrült trükkök ebben az évben is

A koronavírus-járvány miatt eseménytelenné váló évben sem maradtunk nagyszerű eredmények nélkül, az év zárásaként összegyűjtjük ezeket. Sorozatunk harmadik részében érdekes kísérletekről, különleges teljesítményekről emlékezünk meg.

Maratoni az erkélyen, 50 km az ágy körül

A koronavírus-járvány az egész világot sújtotta, ám az egyes országokban némi eltéréssel, másféle korlátozásokkal reagáltak. A futók általában megúszták a lezárásokat, a többség edzhetett, ám akadt, aki otthonában, akár egészen apró helyen teljesítette a tervezett távot. A francia Elisha Nochomovitz például hétméteres erkélyén futotta le a maratoni távot. Egyébként szedhette volna a lábát a szabadban is, ám nem tartotta szerencsésnek, hogy mindenki kimenjen, mert azzal csak a járvány terjedését segítik elő. A tervezett barcelonai maratoni helyett teljesítette rendhagyó módon a távot, amelyen a frissítéssel sem akadt gondja: a barátnője folyamatosan adagolta az M&M’s cukorkákat és az üdítőket. Nem volt egyedül egyedi produkciójával, Kínában Pan San-cu például az ágya körül futott 6500 kört, összesen 50 kilométert, míg egy nővér, Donna Pass kórházi folyosókon állt neki teljesíteni egy ultrafutóversenyt.

Teqball- és biliárdtudás egy videóban

A karantén mindenkiből mást hozott ki. A deszkás Letícia Bufoni trükközgetett már vélhetően törött lábbal, az idén azonban nem ezzel hívta fel magára a figyelmet, hanem az Instagramján tett közzé látványos videót. Előbb deszkázva végigrobogott Los Angeles-i otthonán, majd lökött egyet a biliárddal, hogy aztán a teqballasztalnál fejelje vissza a labdát. Végül a medencében, a barátja nyakában tett meg egy kört, hogy levezetésként szörfözzön kicsit, és újra gördeszkázzon, végül a medencéjében csobbanjon.

„Szeretném, ha valamivel elviselhetőbb lenne ez az időszak, és szórakoztatóbb a családomnak és a barátaimnak, akik a karantén kezdete óta velem vannak” – mondta.

Őrült zseni, bringával

Az osztrák Fabio Wibner szinte meghazudtolja a fizika törvényeit, miközben kerékpárjával trükközik. A kamera, a közösségi média és a kerékpározás zsenije egészen aprócska osztrák faluban született, önerőből jutott a csúcsra. Trükkjeit már több mint 500 millióan látták, ami a vakmerőségén túl – ugrott már ki helikopterből bringával – annak s köszönhető, hogy tényleg profin készíti el a videóit. Korábban a Danny Drop and Roll nevű turnésorozathoz is csatlakozott, az igazi terepe a város, Lyon meredek lépcsősorai különleges lehetőséget jelentenek neki.

„Fabio Wibmer az egyik legőrültebb srác, akit ismerekvélekedett róla Szepesi Tibor BMX-freestyle versenyző . – Nagy a triálos múltja, videói elképesztő kreativitásról árulkodnak – nem csoda, hogy ennyire népszerűek.”

Trambulin egy darun

Ahogyan kollégánk fogalmazott, nincs az a szülő, aki felengedné a videóban szereplő monstrumra a gyerekét. Szerencsére nem is kisgyerekek másztak egy 42 (!) méter magas darura épített hálóra, hanem öt szlovén akrobata. Hatalmas, tizenkétszer tizenkét méteres hálót feszítettek ki, majd a darukezelő 30 méter magasra húzta, és ott mutattak be lélegzetelállító trükköket. Egyszer a vihar és jégeső leállította a mókát, ám összességében gond nélkül megúszták a mutatványt.

„Leírhatatlan érzés, amikor negyven méterrel a föld felett lebegsz, és csak egy vékony háló véd a zuhanástól” – mondta Maks Veselko, a Dunking Devils Squad nevű formáció egyik tagja. Azért otthoni kipróbálásra nem ajánljuk…

46 éve megállíthatatlan a Holló

Volt, akinek az életében 2020 voltaképpen nem hozott változást, hiszen az amerikai Robert Kraft 46 éve ugyanazt csinálja: minden áldott nap fut nyolc mérföldet (csaknem 13 kilométert). A Holló becenevű férfit semmi, szó szerint semmi sem tántoríthatta el a napi adagjától, betegség, fájdalom sem kényszeríthette leállásra. 2020. december 31-én 46 éve lesz annak, hogy elkezdte egyedülálló sorozatát. Olyannyira tiszteletben tartják, hogy amikor a pandémia miatt lezárták a miami strandot, ő volt az egyetlen, aki mégis futhatott ott (részben orvosi igazolásának köszönhetően).

Sorozatunk első, a magyarok sikereiről szóló részét itt olvashatják. A másodikban a külföldi eredményekkel foglalkoztunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.