Síelős Guinness-rekord Szibériában

A napokban megdöntöttek egy furcsa világcsúcsot Oroszországban, egyszerre, egy időben ugyanis 1761 bikinis nő és fürdőgatyás férfi síelt le egy ötszáz méteres lejtőn hidegben, de napsütésben.

A havas, jeges lejtőkről, a téli sportokról és a hidegről a legtöbb embernek bizonyára nem a lengén öltözött hölgyek és urak jutnak eszébe, pedig manapság már tényleg semmin sem kellene meglepődnünk.

 

Az időjárás is kedvezett a rekorddöntésnek. Forrás: sheregesh.su

 

Így azon sem, hogy néhány nappal ezelőtt egy meglehetősen furcsa világrekord íródott Szibériában, ahol 1761 bikinis nő és fürdőnadrágos férfi síelt vagy snowboardozott le egy ötszáz méteres lejtőn, amellyel megdöntötték a tavalyi 1525 bikinis síelő Guiness-rekordját. Az eseményről több képet is megnézhet.

Íme a hangulatjelentés 56 másodpercben:

 

A szemlátomást igencsak jó hangulatban zajló rendezvényről több felvétel és rengeteg kép is felkerült a Youtube-ra, és elnézve a fotókat, sokan talán sajnálják, hogy nem vettek részt a rekorddöntésben. Csinos hölgyekből ugyanis nem volt hiány, de a jó kedvre jellemző, hogy olyan úriember is akadt, aki a népszerű Batman-filmek Jokerének maszkírozva síelt le.

 

Forrás: sheregesh.su

 

Tegyük hozzá, a megfázástól senkinek sem kellett tartania, beszámolók szerint árnyékban is körülbelül 19 Celsius-fok volt. Persze a nagy mínuszokban aligha vállalták volna ennyien a szokatlan mulatságot, ami egyébként lassan kezd hagyománnyá válni, ám nem vagyunk benne biztosak, hogy a közeljövőben megdöntik a jelenlegi rekordot.

 

Forrás: sheregesh.su

 

A bikinis síelésnek önmagában kevés a sportértéke, ám a lényeg mégiscsak a mozgás, a közösségi élmény s a látvány is önmagáért beszél. Itt további fotókat nézegethet.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.