Kisebb, könnyebb, mégis drágább

Egyperces sztori: a teniszlabda nagyobb, ám nem kerül annyiba, mint a squash szerelmesei által használt rokona. A fallabdázók pedig nemcsak önmagukat, hanem egyúttal a labdát is kénytelenek bemelegíteni.

A tenisszel ellentétben a fallabdánál többféle tulajdonságú labda létezik, a kezdők, a haladók és a profik is valamelyest eltérő adottságúakkal játszanak.

A squashlabda gázzal van töltve, és a teniszlabdával ellentétben be kell melegíteni ahhoz, hogy rendesen pattanjon, máskülönben jóformán élvezhetetlen a játék.

A két labda mérete között is jelentős különbség van. A squashlabdák átmérője mintegy 40 mm, a súlya pedig 23-25 gramm. Ezzel szemben a teniszlabda nagyobb és nehezebb: az átmérője körülbelül 60 mm, a súlya pedig csaknem 60 gramm. Csak összehasonlításképp: az asztalitenisznél használt labda 40 mm és 2.7 gramm, vagyis ha a súlyát tekintve nem is, méretében nagyjából ehhez hasonlítható a squashlabda.

Kicsi, könnyű és szemmel alig követhető a squashlabda fotó: AFP

Végezetül ejtsünk szót az árról is. Noha természetesen itt is vannak eltérések, a fallabda átlagos ára 500 és 1000 forint között van, míg hobbiszinten használható teniszlabdát már 200-300 forintért is könnyedén beszerezhetünk. Vagyis hiába nagyobb, a teniszlabda olcsóbb.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.