Fitnesz

A comb ne legyen traktorgumi!

Ősszel az emberek hajlamosak a lustálkodásra, pedig a comb feszességére ekkor is érdemes figyelni, mivel néhány hónap edzés nélkül, s leereszt, akár a használaton kívüli mezőgazdasági kerék.

Akinek vastag a combja, pontosan tudja, erről a testrészről pokoli nehéz ledolgozni a fölösleget. Heti egy edzés jóformán semmire sem elég, és hiába lépcsőzünk liftezés helyett, sok minden másra is figyelnünk kell, hogy feszes, izmos combunk legyen. Márpedig a hölgyeknél csak a férfiak szeretik jobban, ha egy lánynak formás a combja.

  1. Tipp

Erősíts guggolásban
A feszesítő kencéket használhatjuk, próbálhatunk csodát elérni, de önmagában egyik sem elég. Az első és legjobb alapgyakorlat a guggolás! Állj csípőszélesnél némileg nagyobb terpeszben, talpad enyhén fordítsd kifelé, tartsd egyenesen a hátad és emeld a karod a fejed fölé. Fontos, hogy alaphelyzetben is igyekezz feszíteni a popsidat és a hasizmaid. Feladatod mindössze annyi, hogy hajlítsd a térded és ereszkedj, hogy közben érezhetően feszüljön a combod. Figyelj, hogy a térded maradjon a lábfejed vonalában, ne engedd jobban kifordulni.

 

Többféle guggolással is erősíthetjük combunk feszességét
Fotó: shutterstock

 

  1. Tipp

Kitörés – a szürkeségből

Mitől lesz izmos, és formás a combod, popsid? Ha hetente legalább háromszor megdolgoztatod az edzőteremben. Az egyik legegyszerűbb gyakorlat a kitörés. Edzettségi szintedtől függően a gyakorlat végrehajtásához használhatsz akár két darab másfél literes ásványvizes palackot is. Vedd a kezedbe a súlyokat, lépj előre a jobb lábaddal, miközben a hátsó lábadat jó mélyen leengeded a talaj felé. A súlyokat emeld oldalsó középtartásba. Tartsd a mozdulatot 1–2 másodpercig, majd helyezkedj el alapállásba és engedd le a karjaidat – jöhet a másik láb.

 

  1. Tipp

Fő a hatékonyság

Combunkat úgy is formázhatjuk, ha közben más izmainkra is figyelünk. Sőt, ez a gyakorlat alaposan megdolgoztatja a lábunk mellett a popsit, a csípőt, a derekat és a hát izmait. Ereszkedj le a talajra, mintha csak fekvőtámaszhoz készülnél. Támaszkodj meg az alkarodon, feszítsd meg a tested, húzd oldal irányba az egyik térded úgy, hogy közben nem ér a talajhoz. Lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe, és ismételd meg a gyakorlatot váltott lábbal.

 

  1. Tipp

Harc a genetikával

Komoly elkeseredést okozhat, ha a kemény edzések és megfelelő táplálkozás ellenére sem sikerül a combodat topformába hoznod. De mit tehetsz, ha a combod mérete genetikai adottság? Feladhatod a harcot vagy küzdesz! Tarts önvizsgálatot és tisztítsd meg a lelked. Ha eddig nem sportoltál és nagy a súlyfelesleged, kérd személyi edző segítségét, hogy megtalálhasd a testalkatodnak megfelelő mozgásformát. Változtass táplálkozási szokásaidon, de a legfontosabb, hogy sose add fel! Már akkor megéri, ha kicsit is jobban érzed magad a bőrödben.

 

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.