A legjobb alkalmazások, hogy fitt legyél

A sportolást segítő alkalmazásokat bemutató sorozatunkban most a fitneszapplikációkat vesszük sorra, hiszen rengeteg olyan programot találunk, amely segít minket az edzésekben.

Biztos mindenki találkozott már azzal a – néha kellemetlen – helyzettel, amikor rákeresett valamire az interneten, letöltött egy bizonyos alkalmazást, s utána megállás nélkül érkeztek a célzott reklámok Ez mondjuk a jegygyűrű vagy bármilyen ajándék kiválasztásánál izgalmasabb, főleg, hogy akkor az átadásig vigyázni kell a telefonunkra, számítógépünkre, a sportolásnál inkább csak elgondolkoztat, hogy akkor most melyik fitneszalkalmazás is lehet a legjobb?!

Az egyik legnépszerűbb és legjobb értékeléseket kapó alkalmazás a Weight loss fitness, amely iOS-re és Androidra egyaránt elérhető, edzéstervekkel, gyakorlatokkal, étkezési tanácsokkal. Amit érdemes figyelembe venni, és ez szinte az összes fitnesz-alkalmazásra érvényes, hogy alig találni ingyenes applikációt. Pontosabban a letöltés, vagy az első hét nem kerül pénzbe, a hosszabb és/vagy tartalmasabb használatért fizetnünk kell – éppúgy, mintha személyi edzőnk lenne. Persze nem kell nagy összegre gondolni, az alkalmazások többsége a havi 10 eurós szint körül mozog, cirka 3000 forint pedig nem jelentős kiadás egy komplett edzéstervért és virtuális személyi edzőért.

A telefonos alkalmazások segítik az otthoni edzést /Fotó: Shutterstock

Szintén népszerű a Nike Training lkaClub applikáció, ez a futós alkalmazás edzős verziója, iOS-en 4.8, a google play webáruházban pedig 4.6 az értékelése, ráadásul több százezer szavazat után, szóval ebben az alkalmazásban is nyugodtan bízhatunk – főleg, ha kitartóak vagyunk, az érkező értesítéseket pedig motivációnak és nem nyűgnek vesszük.

Tovább nézelődve kipróbálásra érdemes a 30 day fitness challenge, a Workout for women/Female fitness, a J&J Officiel 7 Minute Workout, a FitStar, a StrongLifts 5×5 Workout, vagy éppen a Yoga daily fitness alkalmazás.

Elsősorban azokat az applikációkat keressük, amelyeknek van ingyenes próbaverziójuk, hiszen néhány gyakorlat, néhány nap során már szerezhetünk annyi tapasztalatot, hogy érdemes-e letölteni a fizetős verziót is.

Persze a lényeg itt is mi vagyunk, hogy akarunk-e edzeni, vagy sem. A telefon csak segítséget nyújt, viszont jó érzés, hogy mindig a zsebünkben van a személyi edzőnk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.