A tökéletesség átka

Csirkét enni nyilvánvalóan jobb, mint chipset, ám bármennyire is fontos az egészséges táplálkozás, a ló túloldalára sem érdemes átesni. Remekül bizonyítja ezt Madelyn Moon története is.

Maddy Moon első látásra átlagos, sportos, huszonéves szőke lány, ám valójában hatalmas harc és küzdelem áll mögötte – ma pedig számos fórumon, egyebek mellett saját honlapján bátorítja a nőket, hogy ne gondolják túl az életüket, és semmit se vigyenek túlzásba.

Bár rendszeresen edz, korábban öt éven keresztül megszállottan szerette volna tökéletessé varázsolni a testét, állandóan diétázott, kalóriát számlált és sportolt, nem várt következményekkel.

Elvesztettem az összes barátomat, álmatlanságban szenvedtem, az emésztésem és az anyagcserém rosszul működött, és kevesebb önbizalmam volt, mint előtte bármikor – mondta. – A kortársaim többsége szerelmes volt, a fiúk után futott, és élvezte az életet, nekem nem volt időm ilyesmire. Próbáltam minél egészségesebb ételeket készíteni, minél kevesebbet enni és még keményebben edzeni, mert úgy éreztem, semmi sem elég. Volt olyan edzőm, aki azt mondta, nem vagyok elég szexi, ezért egyek kevesebb gyümölcsöt, én pedig így tettem. Eljutottam oda, hogy nem tudtam tisztelni és szeretni a saját testemet.”

Orthorexiának hívják, amikor valaki betegesen próbál kizárólag egészséges ételeket fogyasztani, és képtelen beletörődni, ha véletlenül megbotlik, és eszik egy kis édességet.

Korábban saját diétám és edzéstervem rabja voltam, utáltam a testemet és az életemet, csak az járt a fejemben, hogy még tökéletesebbé tegyem a külsőm. Megtörtént, hogy egy fitneszverseny után ettem egy kis édességet, de utána hatalmas bűntudatom volt, rosszul éreztem magam. Fáj a szívem azért a lányért, aki akkoriban voltam. Ma többet mutat a mérleg, ha ráállok, viszont cserébe visszakaptam a családomat, a barátaimat és a szabadságomat. Igaz, ehhez el kellett engednem a tökéletes test utópiáját.”

Maddy Moon most sem panaszkodhat az alakjára. Forrás: Instagram

Ebből persze senki se azt a következtetést vonja le, hogy sportolni és egészségesen táplálkozni rossz, ám ahogy Maddy Moon is javasolja, emellett ne felejtsük el élvezni az életet, és ha időnként megkívánunk egy tábla csokoládét vagy egy pohár bort, esetleg nem sikerül teljesíteni a kívánt edzésadagot, ne essünk kétségbe.

Mindenki azt hiszi, az egészségesen táplálkozó fitneszmodellek élete csupa boldogság, miközben nem látják, mivel jár ez valójában. Higgyétek el, én is keresztülmentem rajta. Ne nézegessétek annyit a fitneszmodelleket a közösségi oldalakon, inkább tanuljátok meg elfogadni a testeteket.”

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság
Hallucinált, és dekoncentrált volt, de teljesítette a kitűzött célját
Megvédte a címét, 41 óráig volt a pályán, a legendás versenyről viszont lemondott
Félre a túracipővel, bakanccsal: túrázás mezítláb

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.