A világ legerősebb hatévese

Nehéz eldönteni, hogy csodagyerek, istenadta tehetség vagy csak egy ügyes marketingfogás a social media új sztárja, az iráni Arat Hosszeini.

Nem sok hatévesnek van olyan kockahasa, amilyet gyakran mutat meg a világnak az iráni Arat Hosszeini, akit követői nemes egyszerűséggel a világ legerősebb hatévesének neveznek. Arat igazi médiasztár, életét születésétől kezdve rögzíti kamerával az édesapja, aki az edzője is. Több mint négymillió követője van Instagramon, majdnem ezer posztban mutatkozik meg elképesztő ereje. Tehetségére hamar fény derült.

Minden akkor kezdődött, mikor Arat édesapja a munkából hazaérve megsimogatta fia kezét, aki belekapaszkodott, majd felhúzta magát, és felállt – hat és hét hónapos kora körül!

Az Instagramra felkerült videók szerint nem sokkal később már olyan kunsztokat tudott csinálni, hogy lement hídba, majd abból átlendült a következőbe, és így tovább. Emellett húzódzkodott, és gyűrűgyakorlatokat végzett, ami teljesen szokatlan egy ilyen korú gyerektől. A szaltók és az ugrások részét képezték mindennapjainak, édesapja ekkor döntött úgy, hogy otthagyja a munkahelyét, és minden erejét és idejét Arat nevelésére és edzésére fordítsa. Elmondása szerint az edzések napi húsz percet tettek ki, és minden trükköt, amit csinált, tíz perc alatt képes volt elsajátítani.

Fekvőtámaszokkal, húzódzkodásokkal és különféle harcművészeti gyakorlatokkal érte el, hogy ő legyen a legerősebb gyerek a világon.

Némelyik ráadásul életveszélyes is, egy hátraszaltóban bármikor kitörhette volna a nyakát. Ahogy egyre jobban fejlődött, az edzések hossza elérte a két órát is. Úgy tűnt, hogy Aratból tornász válik, legalábbis a videók mind ezt sugallták. A kisfiú hároméves volt, mikor apja egy iráni tehetségkutató műsorban szerepeltette – győzelme garantálható volt.

Arat Hosszeini mindene a sport

Megjött az ismertség és a pénz is, amiből aztán elvitte Kínába, hogy az ottani televízió tehetségkutató műsorában is fellépjen és győzzön, mint a világ legerősebb háromévese és mint valódi pókember. A siker óriási volt, onnantól kezdve körülrajongták, egyik meghívás érte a másikat, sok ismert ember emelte meg előtte virtuálisan a kalapját. Az edzései innentől kezdve változatosabbak lettek, előkerült a labda is, sőt már különféle futógyakorlatokat is végzett.

Édesapja szerint teljesen mindegy, hogy milyen sportágat választ majd, biztos sikere lesz, sőt több sportágban is felérhet a csúcsra.

Ő meg is tesz mindent a cél érdekében: a média figyelmét folyamatosan Aratra irányítja, hogy mindig reflektorfényben legyen, és minél többen figyeljenek fel a tehetségére és szorgalmára. Az persze kérdéses, hogy egy nyilvánvalóan tehetséges gyereknek már ilyen fiatalon szüksége van-e ezekre az edzésekre. Sokan elítélik emiatt édesapját, aki fia tehetségét használja pénzszerzésre, bár ő foggal-körömmel védi álláspontját, hogy csak Arat javát akarja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Arat Hosseini (@arat.gym) által megosztott bejegyzés,

Bármennyire elítélhető is, hogy egy kisgyereket edzésre kényszerítenek (a videók tanúsága szerint élvezi is), sokan fedezik fel benne a tehetséget, a szorgalmat és a kitartást. Novak Djokovics egy Aratnak címzett videóban dicsérte, igazi karizmatikus, kedves és boldog gyermeknek nevezte őt, aki nem mellesleg fia példaképe. Az utóbbi időben a futball vált a főszereplővé Arat életben, amiben szintén tehetséges, még a Barcelona világsztárja Lionel Messi is felfigyelt rá.

Ha szerencséje van, és nem rokkan bele a sok gyakorlásba, még sokra is viheti.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.