Augusztus végén újra Fitbalance Kids

Augusztus 30-án, vasárnap az Orczy-kertben immár második alkalommal tárja ki kapuit a gyerekek előtt az ország egyik legnagyobb szabadtéri fitneszfesztiválja, a Fitbalance Kids.

Lecsengőben van a nyár, ám úgy tűnik, a fitneszrajongók nem akarnak tudomást venni róla. Augusztus utolsó vasárnapján a fővárosi Orczy-kertben hétköznapinak semmiképpen sem mondható fitneszünnepet tartanak, ezúttal a gyerekeknek és kísérőiknek.

Önálló eseményként először tavaly rendezték meg a Fitbalance Kidst, amelynek akkor is az Orczy-kert adott otthont. Az eseményen tizennégyezren vettek részt, és a sikeren felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, lesz folytatás. A rendezvény célja, hogy a 3-18 éves gyerekek körében népszerűsítse a klasszikus és modern mozgásformákat, valamint a különböző sportágakat és természetesen az egészséges életmódot.

Tavaly Görbicz Anita ötszörös BL-győztes válogatott kézilabdázó, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó és Tápai Szabina EHF-kupa-győztes kézilabdázó igyekezett közönségtalálkozó keretében rávenni a gyerekeket a rendszeres testmozgásra.

Sztárokban most sem lesz hiány, ott lesz a rendezvényen számos, a fiatalok körében rendkívül népszerű online influenszer is, mint például Schobert Lara, Győrfi Dani, Czura Karina és Togyela Dominik is, akikre nyugodtan rábízhatjuk kamasz gyermekeinket. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál fiára, Danira és Schobert Larára ezen felül műsorvezetői szerep is hárul.

A sor ezzel nem ért véget: a reggel héttől este hétig tartó fitneszünnepen számos sztár, így Rubint Réka, Szentgyörgyi Rómeó és Krizsa Timi mozgatja meg a gyermekeket és szüleiket, és lesz – többek között – zumba, bokszterápia és cheerleaderbemutató is.

„Számos Fitbalance-rendezvényen léptem már fel az elmúlt évek során, s mivel testnevelő tanárként a gyerekek és az oktatás is közel áll hozzám, úgy gondolom, ezen a rendezvényen sem okozok csalódást – árulta el Szentgyörgyi Rómeó, aki intensetedzéssel varázsol fergeteges hangulatot a színpadra este 17.30 és 18.15 között. – Az intenset az angol intense és a set szavakból tevődik össze, amely magyarra fordítva intenzív sorozatot jelent. Saját testsúlyos gyakorlatokról van szó, amelyekhez nem kell eszköz, és amelyeket zenére végzünk. A hangsúly a jó hangulaton és az önfeledt testmozgáson van, amelybe a szülőket is szeretném bevonni, ezt szem előtt tartva állítottam össze a gyakorlatsort is. Nincs annál fontosabb, hogy a szülőket is mozgásra ösztökéljük, hiszen ők a gyerekek valódi példaképei.”

Számos sportágat is kipróbálhatnak a fiatalok, például a curlinget, a teniszt és a lábtoll-labdát, de extrém sportokban sem lesz hiány a nyár legizgalmasabb szabadtéri sporteseményén, amelynek fő támogatója az MVM és a Szerencsejáték Zrt. Ha ez nem volna elég, a nemrég felújított park területén óriás akadálypálya és interaktív élménypark várja a kicsiket és a kicsivel nagyobbakat.

Az MVM Sportarénában tartják a BMX flatland és a freestyle bike bemutatót, és itt vehetünk részt a Zumba Kids- és Boksz Team-edzésen is. Az Újgenerációs élményparkba az menjen, aki a parkourt, a BMX-et és a street workoutot kedveli, míg a MOMFITT-programon kiadós alakformáló edzéseken és regeneráló órákon vehetünk részt.

Az MVM Kalandparkban nindzsapálya, interaktív bungee-futás, bootcamp, buborékfoci és egy szédületes labirintus várja a gyerekeket, hogy csak néhányat említsünk a leglebilincselőbb programok közül.

Fontos tudni, hogy bár a rendezvény ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők arra kérik az eseményre kilátogatókat, hogy a járványügyi helyzet miatt figyeljenek a higiéniás előírások betartására – a gyakori, alapos, szappanos kézmosásra és az alkoholos kézfertőtlenítésre, amelyekre az egész nap folyamán lehetőségük lesz.

Ne lepődjünk majd meg, amikor belépéskor digitális lázmérőt nyomnak a homlokunkhoz, hiszen ez is az egészségügyi protokoll része. Megnyugtató továbbá, hogy a helyszínt és az eszközöket rendszeresen fertőtlenítik.

A Fitbalance Kids részletes programja itt található, a fesztivál térképét pedig ide kattintva tekinthetjük meg.

Időpont: 2020. augusztus 30., vasárnap, 9.00–19.00
Helyszín: Budapest, VIII. kerület, Orczy-park
Honlap: fitbalance.hu
Facebook-oldal: FitBalance-Kids

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.