Chyna, a férfiakat legyőző pankrátornő

Korábbi sorozatunkban bemutattuk a Mr. Olympia győzteseit, most tíz testépítő fitneszmodell következik. A második részben a híres-hírhedt Joan Marie Laurerrel ismerkedhetünk meg.

Sorozatunk első részében bemutatott Okszana Grisina szépségével mindenkit levett a lábáról, de második epizódunk hőse, Joan Marie Laurer inkább a nyers erejével hódított, s bár nem a klasszikus fitneszmodellvonalat követi, helyet követelt magának az összeállításban, mert testi képességeit kamatoztatva jutott el a csúcsra – több fronton is.

 

 

Ha esetleg valakinek a Joan Marie Laurer név nem mond semmit, használjuk inkább a becenevét, amiért később perre is ment. Chynaként talán többen ismerik a 46 esztendős korában elhunyt hölgyet.

Testépítőként is próbálkozott, de 178 centiméteres és 82 kilogrammos robusztus alkatával eltért a többi versenyzőtől, ezért hiába indult több New York-i és környékbeli viadalon, rendre az utolsó helyen végzett. Így aztán a birkózással kezdett foglalkozni, amelyben kivételes izomzatát remekül kamatoztathatta, első versenyén, 1995-ben egy női ruhába öltözött férfi ellen lépett a szőnyegre. Birkózókarrierje végül a pankrációban teljesedett ki, bár eleinte a WWF (World Wrestling Federation) vezetői is fenntartásokkal fogadták, mondván, a nézőket nem érdekli, hogy egy nő legyőzi a férfiakat – végül 1997-ben mégis bemutatkozhatott a sorozatban.

 

 

Chyna a női pankrátorok úttörője volt, hatalmas sztár, aki bajnoki címeket szerzett. Mégis, 2001 végén elhagyta a szervezetet, mert úgy érezte, nem kap elegendő anyagi megbecsülést.

A Chyna művésznevet viszont egy ideig nem használhatta, mivel annak jogai a WWF-nél maradtak, ezért a japán bajnokságban eredeti nevén szerepelt, ugyanakkor 2007-re megkapta a hivatalos engedélyt a névváltoztatásra. Élete nemcsak felnőttként, hanem gyermekként is kalandosra sikerült, sőt, talán a fiatalon elszenvedett családi és iskolai traumák (zűrös szülői háttér, drogügyek, zaklatás) is meghatározták életét. Még WWF-es karrierje alatt megmutatta bájait a Playboyban, megírta önéletrajzi könyvét is, amely felkerült a New York Times bestsellerlistájára.

Egyébiránt a Playboy csak az első lépés volt az erotika világa felé, a speciálisan küzdősportokat űző hölgyeknek gyártott mellimplantátumokkal rendelkező Chyna a pornóiparba is belekóstolt, drogproblémái voltak, több reality show-ban is szerepelt, sőt kisebb filmszerepeket is kapott.

 

Férjet mindkétszer a pankráció világából választott magának, első házassága négy, a második három évig tartott, a valóságshow-kat követően pedig 2011-ben néhány versenyre még visszatért, majd 41 esztendősen végleg befejezte a birkózást. Utolsó éveiben Japánban adott angol nyelvórákat, majd tagja lett az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevű mormon szervezetnek.

Kaliforniába költözött, és 2016 áprilisában gyógyszer-túladagolásban ott is hunyt el. Halálát követően bekerült a WWF Hírességek Csarnokába.

„Nem gondoltam, hogy ez megtörténhet, de megérdemelte ezt az elismerést, és sajnálom, hogy nem élhette meg, de biztos vagyok benne, hogy fentről mosolyog ránk” – nyilatkozta a beiktatást követően Janet LaQue, Chyna édesanyja, akivel a viharos évek után rendezte kapcsolatát.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.