Elő a törülközővel, erősítsük alkarunkat!

Sokan hajlamosak megfeledkezni az alkar fontosságáról. Pedig egyáltalán nem mindegy, milyen erős ott az izmunk, ezen múlik, hogy sokkal biztosabb legyen a fogásunk. Nem utolsósorban esztétikailag is szebb, mintha vékony karunk lenne.

Nézd meg az alkarját, megtudod milyen erős!

Sokan ebből az alapigazságból indulnak ki. Miután a férfi alkarja első pillantásra is az egyik legszembetűnőbb része testünknek, így a többség abból indul ki, ha nagy, erős az alkarja, tudat alatt algihanem arra gondol az ember, hogy biztosan az egész teste erős. A nagy és izmos alkar ugyanis erőt sugároz!

A többségnek az erős alkarért meg kell szenvednie, kevesen vannak, akik genetikailag erős testrésszel születnek. A többségnek erre is külön figyelmet kell fordítania, külön edzéstervet összeállítani a megformázására. De milyen gyakorlatokat végezzünk, és milyen gyakran?

Csuklóbehúzás: Hogy micsoda? Igen, csuklóbehúzás. Erről a gyakorlatról keveset hallani, pedig az egyik legjobb alapgyakorlat az alkarunk megerősítésére. Üljünk le egy padra, esetleg odahaza egy székre. Tegyük az alkarunkat a combunkra, úgy, hogy a csuklónk a térdünkön túllógjon. Tenyérrel felfelé vegyük fel a súlyzót, ami lehet egy sima rúd, francia rúd, egykezes súlyzó is, ha nincs otthon semmi, egy 1,5 literes ásványvizes palack is megfelel. Csuklónk hajlításával billentsük a súlyzót olyan magasra, amilyen magasra csak tudjuk. Ismételjük ezt a mozdulatsort legalább 15–20-szor.

Csuklófelhúzás: Ha a csuklóbehúzást elsajátítottuk, ez a gyakorlat csukott szemmel is menni fog… Ugyanaz, mint a csuklóbehúzás, a különbség annyi, hogy itt tenyérrel lefelé kell végrehajtani a gyakorlatot. A csuklófelhúzás végrehajtása során az alkar külső oldalán lévő hajlítóizmok vannak igénybe véve.

Lógások: Na ne az edzőteremből lógjunk, sokkal inkább a karunkon! Ugorjunk fel egy húzódzkodórúdra és lógjunk. Ha elég elszántnak érezzük magunkat, egy kézzel is. Az egykezes lógás az alkaredzés fontos állomásköve. Ha képesek vagyunk rá, jó úton haladunk az edzésekkel.

Fordított fogású bicepszgyakorlat: Nem szabad megijedni, a mozdulatsor csupán elsőre hangzik bonyolultnak.Olyan, mint amikor az egyenes rúddal bicepszezünk, csak itt éppen tenyérrel lefelé fogjuk a rudat. Más lesz a hatás, az érzés. Ez a gyakorlat az alkar felső végén lévő nagy izmokat fejleszti, különösen a felkarorsócsonti izmot.

Törülközőcsavarás: Viccesen hangzik, pedig egyszerű és hasznos gyakorlat. Vizezzünk be otthon egy törülközőt, lehetőleg ne a legszebbet. Fogjuk meg a kád fölött, és csavarjuk addig, míg minden vizet kipréselünk belőle. Jól szorítsunk rá és tekerjük minden erőnkkel. Ezt is ismételhetjük sokszor egymás után.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.