Gosztonyi András fogyása szakemberrel

Évtizedekkel korábban előfordult, hogy pocakos labdarúgók is szaladgáltak a futballpályán, közben azonban felváltották őket a tökéletes felsőtestű gladiátorok. Mint a Kisvárda középpályása.

Néha csak nézünk, mint a moziban.

Amikor a futballisták egy-egy gólöröm közben mezüket ledobva szaladnak ünnepelni, bizony nemcsak a hölgyek, hanem mi, férfiak is tátott szájjal nézünk, miként lehet ennyire szálkás, izmos egy labdarúgó felsőteste. Mert ha egy testépítő, egy kajakos vagy kenus, bokszoló remekül néz ki, nincs semmi meglepető, de hogy néhány futballista is ideális testalkattal szaladgál a füvön, az már annál inkább…

Cristiano Ronaldo felsőtestéről nők milliói ábrándoznak, akad, aki a fél karját odaadná, ha csak egyszer megérinthetné a Juventus futballistájának mellkasát.

Cristiano Ronaldo felsőteste is „aranylabdás”

 

Nos, itthon, az NB I-es mezőnyben is akadnak formás labdarúgók, akiken jól áll a mez. Nem lötyög, a vállánál sem nagyobb két számmal, és nem is feszül a hasnál.

Kíváncsiak voltunk, a hazai élvonalban mi a jellemző, játékosok mennyi időt töltenek konditeremben, kötelezően előírt feladat avagy sokan csupán önszorgalomból edzenek a felsőtestre?

„Kötelező előírás – vágta rá Gosztonyi András, aki évek óta az NB I-ben futballozik, de megfordult Lengyelországban is, most az újonc Kisvárda alapembere. –

A modern labdarúgás egyre harcosabb, igazi gladiátorok feszülnek egymásnak a pályán. Kisvárdán nemrég csatlakozott erőnléti edző a szakmai stábhoz, ezzel is egyre többet foglalkozunk.”

Gosztonyi András az évek alatt kitapasztalta, számára mi a leginkább megfelelő.

„Figyelek a felsőtestemre. Nem töltök naponta másfél órát a konditeremben, de a testzsírszázalék és a törzserő rendkívül fontos a modern futballban. Évekkel ezelőtt a súlyfeleslegemből adódóan voltak problémáim, előfordult, hogy öt–hat kilogramm felesleg is volt rajtam. Később kikerültem Lengyelországba, s gyorsan lefogytam, mert ott már két évvel korábban is nagy hangsúlyt fektettek a felsőtestre.

Külön szakember dolgozott velünk, melyik testrészünk van »lemaradva« a többitől, és az étrendet is diatetikus állította össze. Sokan legyintenek, pedig ez nem hülyeség!”

Gosztonyi András korábban megfordult többek között az MTK-ban, a Videotonban, a Diósgyőrben és a Haladásban, Lengyelország mellett pedig Bariban, Olaszországban is futballozott, s amondó, a labdarúgónak nem érdemes órákat a konditeremben töltenie, és nem szabad túledzenie egy-egy izomcsoportot. Ő az öt-hat állomásból álló köredzésre esküszik.

„Öt-hat állomáson végigmegyek egyszer-kétszer, nagy hangsúlyt fektetek a hasamra. Nekem ez a kényes rész, az előző idényben fél évig sérült voltam, fel is mentem nyolcvankét kilóig. Amikor elkezdhettem a futóedzéseket, a kilók egyből leolvadtak, most hetvenhét-hetvennyolc kiló vagyok. Kisvárdán is folyamatosan mérik a testzsírszázalékot, a városban két konditerem is van, de a klubépületben is van edzőterem, és hamarosan az új stadionunkban is lesz. Nagyon várom már.”

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.