Gosztonyi András fogyása szakemberrel

Évtizedekkel korábban előfordult, hogy pocakos labdarúgók is szaladgáltak a futballpályán, közben azonban felváltották őket a tökéletes felsőtestű gladiátorok. Mint a Kisvárda középpályása.

Néha csak nézünk, mint a moziban.

Amikor a futballisták egy-egy gólöröm közben mezüket ledobva szaladnak ünnepelni, bizony nemcsak a hölgyek, hanem mi, férfiak is tátott szájjal nézünk, miként lehet ennyire szálkás, izmos egy labdarúgó felsőteste. Mert ha egy testépítő, egy kajakos vagy kenus, bokszoló remekül néz ki, nincs semmi meglepető, de hogy néhány futballista is ideális testalkattal szaladgál a füvön, az már annál inkább…

Cristiano Ronaldo felsőtestéről nők milliói ábrándoznak, akad, aki a fél karját odaadná, ha csak egyszer megérinthetné a Juventus futballistájának mellkasát.

Cristiano Ronaldo felsőteste is „aranylabdás”

 

Nos, itthon, az NB I-es mezőnyben is akadnak formás labdarúgók, akiken jól áll a mez. Nem lötyög, a vállánál sem nagyobb két számmal, és nem is feszül a hasnál.

Kíváncsiak voltunk, a hazai élvonalban mi a jellemző, játékosok mennyi időt töltenek konditeremben, kötelezően előírt feladat avagy sokan csupán önszorgalomból edzenek a felsőtestre?

„Kötelező előírás – vágta rá Gosztonyi András, aki évek óta az NB I-ben futballozik, de megfordult Lengyelországban is, most az újonc Kisvárda alapembere. –

A modern labdarúgás egyre harcosabb, igazi gladiátorok feszülnek egymásnak a pályán. Kisvárdán nemrég csatlakozott erőnléti edző a szakmai stábhoz, ezzel is egyre többet foglalkozunk.”

Gosztonyi András az évek alatt kitapasztalta, számára mi a leginkább megfelelő.

„Figyelek a felsőtestemre. Nem töltök naponta másfél órát a konditeremben, de a testzsírszázalék és a törzserő rendkívül fontos a modern futballban. Évekkel ezelőtt a súlyfeleslegemből adódóan voltak problémáim, előfordult, hogy öt–hat kilogramm felesleg is volt rajtam. Később kikerültem Lengyelországba, s gyorsan lefogytam, mert ott már két évvel korábban is nagy hangsúlyt fektettek a felsőtestre.

Külön szakember dolgozott velünk, melyik testrészünk van »lemaradva« a többitől, és az étrendet is diatetikus állította össze. Sokan legyintenek, pedig ez nem hülyeség!”

Gosztonyi András korábban megfordult többek között az MTK-ban, a Videotonban, a Diósgyőrben és a Haladásban, Lengyelország mellett pedig Bariban, Olaszországban is futballozott, s amondó, a labdarúgónak nem érdemes órákat a konditeremben töltenie, és nem szabad túledzenie egy-egy izomcsoportot. Ő az öt-hat állomásból álló köredzésre esküszik.

„Öt-hat állomáson végigmegyek egyszer-kétszer, nagy hangsúlyt fektetek a hasamra. Nekem ez a kényes rész, az előző idényben fél évig sérült voltam, fel is mentem nyolcvankét kilóig. Amikor elkezdhettem a futóedzéseket, a kilók egyből leolvadtak, most hetvenhét-hetvennyolc kiló vagyok. Kisvárdán is folyamatosan mérik a testzsírszázalékot, a városban két konditerem is van, de a klubépületben is van edzőterem, és hamarosan az új stadionunkban is lesz. Nagyon várom már.”

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.