Halmosi Péter: izmok Angliából!

Szeptemberben lesz negyven, mégis heti kétszer-háromszor lejár az edzőterembe. A több izomcsoportot átmozgató köredzésekre esküszik Halmosi Péter, a korábbi 35-szörös válogatott futballista azt mondja, annak idején Angliában építették fel az izmait.

Hetvenegy kilogrammot nyomott, amikor kikerült Angliába, tíz hónappal később hetvenhetet mutatott a mérleg! Halmosi Péter, a Haladás ballábas középpályása 27 esztendős korában igazolt a Plymouth, majd a Hull City együtteséhez. A játékos mindig is fontosnak tartotta, hogy karbantartsa felsőtestét is, ám légiósnak állva értette meg, hogyan is működik igazából az izomépítés.

„Hetvenegy kilósan utaztam ki, néhány hónappal később öt-hat kilóval több voltam – mesélte Halmosi Péter. – Ennyi izmot pakoltak rám, a zsírszázalékom ugyanannyi maradt, semmit sem változott. Mindig is gyors, vékony, cingár gyerek voltam, igazi izmot ott szedtem magamra. Idehaza magyar szintre fel voltam építve, ám ez a kinti ritmushoz, a nemzetközi szinthez kevés volt. Meg kellett tanulnom használni az izmaimat, hogyan kell ütközni, miként kell használni a testemet…”

Kérdés, ilyen rövid idő alatt hogyan „pakoltak” rá öt-hat kilónyi izmot. Halmosi Péter elárulta, Angliában a bajnokság közben is rendszeresek voltak a konditermi edzések, és míg annak idején idehaza amolyan szabadfoglalkozásként mehettek be az edzőterembe, odakint kötelező volt a súlyok alá feküdni.

„Na és az sem titok, hogy kaptunk különféle táplálékkiegészítő szereket, fehérjéket, vitaminokat – mondta a 39 esztendős futballista.

Halmosi Péter szívesen nosztalgiázott, hosszasan mesélt róla, míg ma a gyerekek különféle akadémiákon nevelkednek, ők a vörös salakon rúgták reggeltől estig a labdát. Volt, hogy egy becsúszás után hetekig ott éktelenkedett a salak a bőre alatt. A labdarúgás azóta rengeteget fejlődött, ma már igazi tudomány lett.

„Amikor felkerültem a Haladás első csapatához, egy vezetőedzőből, egy másodedzőből és egy masszőrből állt a stáb. Míg ma?! A profi kluboknál jóformán csak segédedzőből van három-négy, aztán két-három erőnléti edző, fizioterapeuta, és még ki tudja, ki mindenki dolgozik. A feltételeket össze sem lehet hasonlítani, mi volt akkor, és mi van ma… Nem vicc, akkor még menedzserek sem igen voltak a magyar futballban, ha mégis jött egy ügynök, ő külföldieket hozott ide, minket, magyarokat meg sem próbált nyugatra vinni.”

Halmosi Péter így a negyvenhez közel is heti kétszer-háromszor lejár a konditerembe, nyúzza az izmait, formálja a felsőtestét. És hogy ki állítja össze neki az edzőtervet?

„Saját magam! Ennyi tapasztalattal a hátam mögött jól is néznénk ki, ha személyi edzőt kellene fogadnom. Pályafutásom alatt jó néhány erőnléti edzővel dolgoztam együtt, megtanultam, melyek a legjobb gyakorlatok, hogyan érhetem el a legjobb hatást. A magam részéről a köredzésekre esküszöm, amikor egymás után többféle izomcsoportot is megmozgatok.„

”Szeretek új gyakorlatokat, új dolgokat is kipróbálni, hiszen míg húsz évvel ezelőtt kizárólag a klasszikus lábgépet használtuk a combizom építésére, addig ezt a gépet ma már messzire elkerülöm.”

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.