Crossfit

Horváth Laura világbajnoki ezüstérmes!

Már azt óriási sikerként könyvelte el, hogy sikerült bejutnia a madisoni világbajnokságra, azaz a Crossfit Gamesre. Horváth Laura aztán ezt is megfejelte: ezüstérmes lett a címvédő ausztrál Tia-Clair Toomey mögött.

Fantasztikus sikert ért el Horváth Laura a madisoni Crossfit Gamesen, vagyis a sportág világbajnokságán. A mindössze 21 esztendős magyar ezüstérmet nyert az ötnapos (négy versenynap és egy pihenőnap), kőkemény feladatokkal teletűzdelt viadalon, amelyre először kvalifikálta magát, s amelyen 40 versenyző dönthette el, hogy „Ki a legfittebb a világon?”. A vb-újoncnak számító Horváth már az első napi etapot megnyerte, innentől kezdve pedig végig az élbolyban maradt, egyre-másra lepte meg a szakembereket a teljesítményével. A 20 feladatsorozatból álló viadalon négy győzelmet is elkönyvelt, s pontszámban végül alig maradt el a Madisonba világbajnoki címvédőként érkező ausztrál Tia-Clair Toomeytől. Teljesítménye alapján már a jövő nagy egyéniségeként beszélnek a magyar sportolóról.

Hogy mit kell tudni Horváth Lauráról?

  • Sportos családból származik, szülei testnevelők, egyikük korábban öttusázott, másikuk atletizált.
  • Laura falmászóként kezdte pályafutását, négyszeres magyar bajnok volt ebben a sportágban. 16 esztendősen váltott át a crossfitre, amelynek köszönhetően teljesen átalakult a teste, a korábbi szikár izomzatra 10 kiló izomtömeget pakolt fel az erőfejlesztéssel.
  • A Crossfit B’Bros klub tagja, edzéseit 2017 óta a korábbi úszó és vízilabdázó, majd crossfites kanadai Michele Letendre állítja össze.

Itt pedig egy angol nyelvű videó Horváth Lauráról.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.