Így gyúrta ki magát Brad Pitt a forgatásra

Ma már kultfilmnek számít az 1999-ben bemutatott Harcosok klubja, a spanyol As és a bodybuliding.com pedig csaknem húsz év elteltével közzétette, Brad Pitt hogyan csiszolta tökéletessé a testét.

Bizonyára olvasóink közül is sokan rongyosra nézték a Harcosok klubját, amelyben a Tyler Durdent alakító Brad Pitt az egyik jelenetben megvillantja a tökéletesen kidolgozott felsőtestét. A népszerű amerikai színész akkoriban hetven kilogrammot nyomott, s ennek csupán négy-öt százaléka volt zsír.

Persze a ma ötvennégy évesen is jó formában lévő Brad Pitt ezt elsősorban nem szerencsés alkatának, sokkal inkább kitartó edzésmunkájának és a szigorú diétának köszönhette. Minden izomcsoportot mérsékelt súlyokkal, öt-öt különböző gyakorlattal, egyszer dolgoztatott meg a héten, hogy ezáltal legyen elég idő a megfelelő regenerációra.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy bizonyos izmokat túl gyakran vagy túl nagy súllyal dolgoztatnak meg, aztán rosszabb esetben megsérülnek, jobb esetben hetek óta nem értik, miért nem tapasztalnak látványos változást.

Visszatérve Brad Pittre: a manapság is roppant népszerű háromszor tizenötös ismétlésszámmal edzett, és ektomorf alkat révén csak heti egyszer, péntekenként kardiózott, ám rendszerint magas intenzitással, a gyakorlatok között egy perces pihenőkkel edzett.

A forgatás előtt igyekezett zsírban és szénhidrátban szegény, ám fehérjében gazdag ételeket fogyasztani, elsősorban zöldségeket, húst és tojást evett, és a napi kalóriabevitele nem haladta meg a kétezer kalóriát. Meg is lett az eredménye, még ha túlzás is lenne azt állítani, hogy ennek köszönhetően vált ekkora sikerré a David Fincher által rendezett film.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.