Jön az első virtuális Fit4Good

Február 6-án, szombaton rendezik Magyarország első online fitnesznapját, a Fit4Goodot, amelyen a részvétel ingyenes. Választékos programok és kitűnő előadók teszik felejthetetlenné az eseményt.

Bánkuti Gabriella profi fitneszvilágbajnok és Péntek Enikő hivatásos aerobikelőadó elérkezettnek látta az időt, hogy megrendezzen egy nagy tömeget át- és megmozgató virtuális sporteseményt. Az ötlet 2020 szeptemberében vetődött fel, és az elképzelés hamar valósággá vált: február 6-án, szombaton debütál a Fit4Good online, amelyen 26 fitneszszakember tart előadást vagy 15 perces átmozgató edzést. Talán nem meglepő, hogy a korlátozások miatt óriási az érdeklődés a rendezvény iránt.

A fitnesznap promóciójának első napjaiban több mint 15 ezer ember jelezte a rendezvény Facebook-oldalán, hogy ott lesz az eseményen, de ez a szám azóta emelkedett.

„Eddig közel háromszázezer embert értünk el a Facebookon, de óriási figyelem övezi az esemény Instagram-oldalát is, míg YouTube-csatornánkon napról napra nő az esemény beharangozóját megtekintők száma – mondja Bánkúti Gabriella társszervező. A visszajelzések, a megosztások és a bejegyzések száma alapján négyezernél is több résztvevőre számítunk. Reményeink szerint a rendezvényt követően még ennél is többen, akár tízezren is megnézik a feltöltött előadásokat és edzésanyagokat.”

Az előadók között egyaránt találunk neves szakembereket – Béres Alexandra, Tatarek Rezső, Katus Attila, Bene Máté, Geszler Dorottya, Szalka Andi – és kevésbé ismert, ám rendkívül tehetséges fitneszedzőket is, akik most mutathatják meg tudásukat először szélesebb közönség előtt. A szervezők másik célja, hogy sokszínű, szakmailag igényes mozgás- és tudásanyagbázist hozzanak létre, segítsék, ösztönözzék a testmozgásra vágyókat, továbbá új, korlátozásoktól mentes platformot kínáljanak egy olyan nagyszabású fitneszrendezvényhez, amelyen a részvétel ingyenes. Fontos információ, hogy a tudásbázis a későbbiekben térítésmentesen lesz elérhető.

„Mindenkit szeretettel várunk február hatodikán a képernyők előtt. Különösen azoknak igyekszünk a kedvébe járni, akik rendszeresen járnak fitneszfesztiválokra és edzőterembe. Virtuális rendezvényünkkel természetesen azoknak is segíteni szeretnénk, akik eddig nemigen jártak fesztiválokon, vagy nem látogatták az edzőtermeket. Ők számos edzéstípussal ismerkedhetnek meg.”

Izgalmas és egyben előremutató kérdés, mi lesz az online fitneszfesztivál sorsa a jövőben, amikor feloldják a korlátozásokat.

„A létjogosultsága akkor is megmarad – állítja Bánkúti Gabriella. Bár a személyes kapcsolattartás rajongóinkkal elengedhetetlen, akik a jelentős földrajzi távolság vagy anyagi okok miatt nem tudnának eljönni a valós eseményre, a Fit4Gooddal vigasztalódhatnak. Azoknak is ideális az online forma, akik – elővigyázatosságból – nem mernek ellátogatni egy több ezer főt megmozgató fesztiválra, vagy más miatt fenntartásuk van vele szemben. Ha azonban otthon megnézi és ki is próbálja a weboldalunkra feltöltött videoanyag valamelyikét, könnyebben megbarátkozhat az adott mozgásformával, később pedig, amikor feloldják a korlátozásokat, személyi edző jelenlétében folytathatja a testedzést.”

A rendezvényt több platformon is figyelemmel követhetjük, így a fit4good.hu-n, az esemény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán. Újdonság, hogy a szponzoroktól befolyó bevétellel a szervezők a UNICEF Magyarországot támogatják.

Regisztrálni az esemény honlapján tudunk, a pontos programot itt találjuk, az oktatókról és edzőkről pedig itt olvashatunk többet.

A címlapon Bánkuti Gabriella

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.