Kamionhúzás és traktorkerék-forgatás

Július 13-án és 14-én Lentiben rendezik az erősemberek könnyűsúlyú csapat-világbajnokságát, amelyen a magyar együttes szeretne dobogóra állni.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is összegyűlnek az erős emberek Lentiben, csakhogy az előző évvel ellentétben nemcsak a magyar versenyzők mutatják meg magukat, hanem rangos nemzetközi mezőny áll rajthoz: a tavalyi megyék csatáját világbajnokság váltja.

„Könnyűsúlyú csapat-világbajnokságra kerül sor, ami azt jelenti, hogy maximum százöt kiló lehet a versenyzők súlya – kezdte érdeklődésünkre Gadó András versenyigazgató, aki tagja is lesz a magyar csapatnak. – Amerikai, lengyel, ukrán, orosz, szlovák és cseh csapatok állnak rajthoz, mi, magyarok pedig rendezőként három együttest indíthatunk a viadalon. Szombaton három, vasárnap öt versenyszámra kerül sor.”

A két nap során többek között lesz kamionhúzás, izlandikereszt-cipelés, traktorkerék-forgatás vagy éppen koffercipelés (a kamion 18 tonnát, az izlandi kereszt 110 kilót, a traktorkerék 800 kilót nyom…).

A szombati nap versenyeit a fürdő előtt, a parkolóban rendezik meg, ezekre a belépés ingyenes, míg a vasárnapi viadalokra a fürdő területén belül kerül sor, itt a fürdőbelépő ára egyúttal a világbajnokság küzdelmeinek megtekintését is magában foglalja.

A nemzetközi szövetség néhány éve alakult, ukrán vezetéssel működik, a magyar csapat pedig most indulhat először a világbajnokságon. A szervezésre és az érdeklődésre biztos nem lesz panasz, hiszen a tavalyi viadal nagy sikert aratott: az éjszakai fürdőzéssel egybekötött megméretés látogatócsúcsot döntött, mintegy négyezer ember volt a lenti strandon.

„Nem szeretnék előre jósolni, hogy mire lehet képes a csapat, ez nagyon sok mindenen múlik, de bízom benne, hogy dobogóra tudunk állni” – tette hozzá Gadó András.

fotó: Facebook (HSMA)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.