Szalai Evelin Európa-bajnoki ezüstérmes!

Szalai Evelin ezüstérmet nyert a spanyolországi Santa Susannában zajló testépítő és fitnesz Európa-bajnokságon.

Szeptember 16-án, szerdán a mérlegeléssel és a regisztrációval elkezdődött a testépítő és fitnesz Európa-bajnokság, amelynek házigazdája a festői szépségű katalán kisváros, Santa Susanna. A járványügyi helyzet miatt a rendezők és a nemzetközi szövetség rendkívüli intézkedéseket hozott (36 méter hosszú színpad, maszkviselés és kézfertőtlenítés verseny közben), így a sportolók biztonságban állhatnak színpadra.

Szerencsére nagyon jól indult a kontinensviadal a hatfőnyi magyar küldöttség számára, hiszen mindjárt a nyitó napon, csütörtökön Szalai Evelin (Berkes László és Berkes-Vasvári Nikolett tanítványa) második lett a női fitmodell kategóriában.

A sportoló eredménye meglepőnek semmiféleképpen sem mondható, hiszen idén – ugyanebben a versenyszámban – ezüstérmes lett az első testépítő és fitnesz e-Eb-n, továbbá két aranyérmet is nyert az augusztus végén Máltán rendezett Gyémánt-kupán.

„A mai napon Európa-bajnoki második lettem a fitmodell kategóriában – írta büszkén hivatalos Facebook-oldalán Szalai Evelin az éremátadót követően. – Vasárnap újra színpadra lépek, de addig is szeretném megköszönni Berkes Lászlónak és Berkes-Vasvári Nikolettnek a felkészítést, és hálás vagyok a Magyar Testépítő- és Fitneszszövetségnek, hogy itt lehetek.”

Berkes László testépítő-szakágvezető és személyi edző hozzátette: az online kiterjesztésű kontinensbajnokság második helyezettje éremesélyesként érkezett az Eb-re, így remek szereplése nem meglepő. A szakember újabb érmet vár Szalaitól, aki – mint bejegyzésében is említette – vasárnap lép a zsűri elé bikinifitnesz kategóriában.

Csütörtökön a férfiak is színpadra léptek. Az egyik legtehetségesebb magyar testépítő, Nyircsák József mindjárt két értékes 5. helyet szerzett: egyiket a juniorok mezőnyében a classic bodybuilding kategóriában, a másikat a felnőttek games classic versenyében. Utóbbiban színpadra állt Kovács Krisztián is, aki a 6. helyen végzett.

Az Eb szeptember 20-án zárul, és gyors regisztrációt követően itt követhetjük élőben.

Testépítő és fitnesz Európa-bajnokság, Santa Susanna, szeptember 16-20.

A magyar versenyzők eredményei. Nők: Szalai Evelin (felnőtt fitmodell): 2. hely. Férfiak: Nyircsák József (junior classic bodybuilding): 5. hely, Nyircsák József (felnőtt games classic bodybuilding): 5. hely. Kovács Krisztián (felnőtt games classic bodybuilding): 6. hely

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.