Motiváció

Tippek a monoton edzések ellen

Mennél edzeni, de nehezen veszed rá magad a kezdeti lépésekre? Képtelen vagy felkelni korán, pedig máskor nincs időd megmozgatni a tested? Íme néhány tipp, hogyan motiváld magad.

1. Csald el egy barátodat

Egyedül szinte minden unalmas, így az edzés is. Persze tudjuk, van, aki kifejezetten egyedül szeret tréningezni, mégis, ha elhívod egy barátodat, az felturbózhatja a motivációdat – hiszen kellemetlen rácsörögni a haverra: Bocs, mégsem megyek…

2. Konkrét célt tűzz ki

Konkrétum, konkrétum és konkrétum. Semmi sem turbózza fel benned úgy a motivációt, mint egy új cél vagy határidő. Ha benevezel egy későbbi félmaratoni futásra vagy erőemelő-versenyre, az segíthet abban, hogy hétről hétre lejárj mozogni, és a legjobbat nyújtsd.

3. Jutalmazd meg magad

Ajándékot kapni jó. Még akkor is, ha saját magunk lepjük meg saját magunkat… Álmodj meg egy jutalmat, hogy segítsen edzés során megédesíteni a gyakorlatokat. Na, nem féktelen süteményzabálásra gondolunk, sokkal inkább valami olyanra, ami az edzéssel összefüggésbe hozható. Mondjuk, egy kellemes masszázs senkinek sem árt!

4. Keress új ritmusokat

A rutin nagy ellensége a motivációnak, az edzésnek. Az ember hajlamos csukott szemmel is végigjárni a jól bevált gyakorlatokat, fülhallgatóval a fején a kedvenc zenéket hallgatva. Válts! Tölts le új zenéket – persze ne Beethoven negyedik szimfóniáját. Valami sokkal gyorsabbat, ritmusosabbat, amitől nem alszol be a reggeli edzés alatt. Az újdonság ereje és a pozitív hangulat által már újra életre kelhet benned a motiváció.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.