70 éves kora óta 23 maratont futott

Ahogy betöltötte a hetedik ikszet, a maraton felé fordult Liang Hu-kuo. A kínai férfi életét nyugdíjba vonulása óta a sport tölti ki. Az energiáját a huszon- és harmincévesek is megirigyelnék.

Liang Hu-kuo egész életében egy textilgyárban dolgozott, amikor 60 évesen nyugdíjba vonult. Az élet számára mondhatni akkor kezdődött. Az idősödő úr nem a nyugdíjasok átlagéletét kezdte élni, Liang a sportban találta meg az örömét. Először elkezdett úszni és kerékpározni, utóbbi annyira megtetszett neki, hogy belépett egy helyi klubba.

– Részt vettem egy háromnapos kerékpárosversenyen, a Granfondo Yunnan Race-en. Rengetegen indultunk, de a többi versenyező sokkal fiatalabb volt, mint én – idézte az scmp.com a most 72 éves férfit.

Liang 2016-ban egy nagyobb biciklistúrát is letudott, klubjával pedig a Mount Everest alaptáborába is elkerekezett. Az idős férfi olyan jól teljesített ezeken a túrákon, hogy eldöntötte, vállalja a maratoni futást is. 70 éves kora óta 23 versenyen indult. A legjobb ideje, 3 óra 52 perc.

– Minden maratonin a saját legjobb időmet akarom megjavítani. Ha ez nem sikerül, akkor csalódott vagyok. Úgy gondolom, hogy 80 éves koromig indulok maratonikon, utána pedig félmaratonit futok majd – mondta a férfi, akinek az a célja, hogy 3 óra 30 perc alatt teljesítse a 42 kilométert.

Az idős úr bármerre jár, mindenhol elismerés övezi. Mindenkit az érdekel, mi a titka.

– Sohasem dohányoztam, sohasem voltam szerencsejátékok rabja és sohasem ittam alkoholt – válaszolja erre. – Viszont sportolni mindig is szerettem. Húst nem eszem, inkább zöldségeket. Minden nap megiszom fél liter tejet és fél liter joghurtot, megeszek egy tojást, egy banánt és egy kanál mézet. Próbálok annyit aludni, amennyit csak tudok – sorolta Liang, aki azt is elárulta, hogy a saját korosztályával nem érzi magát jól.

– Nem szeretek az öregekkel lógni, az unalmas – mondta nevetve.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.