A következő lépés – szép időben

A hétvégén kerül sor Miskolcon a Spartan Race újabb állomására, s a szombati kőkemény próbatételre három nap alatt 3800 nevezés érkezett!

Spartan Race.

Önmagában sem a könnyed kihívásokat jelöli a verseny, sőt kell egyfajta őrültség ahhoz, hogy valaki 5–8 kilométert fusson és küzdjön a saras, poros, legalább 20 akadállyal nehezített pályán. Már ennek a teljesítése is elismerésre méltó, érdemes azonban tudni, hogy ez csak a „bemelegítés” az igazi spártaivá válás felé vezető úton. A második állomás a Spartan Super – itt már 13–16 km a pálya és legalább 25 akadály vár ránk –, a csúcs pedig a Spartan Beast.

Itt már 19–22 kilométer a táv, ami önmagában is embert próbáló, de útközben több mint 30 különböző akadály nehezíti a spártaiak dolgát, s ilyen megméretésre kerül sor a hétvégén Miskolcon.

„Azért nem mondjuk meg pontosan a távot és az akadályok számát, mert szeretnénk, ha meglepetés lenne, a Spartan Beastre azokat várjuk, akik voltak már hasonló rendezvényen – kezdte Sisak Zsófia versenyigazgató. – Nehéz lesz a pálya, de a cél mindenképpen az, hogy a versenyzők teljesítsék, viszont két dolog is nehezíti majd a feladatukat. Egyrészt a csodaszép Bükkben jelentős szintemelkedés lesz, másrészt ott vannak az akadályok, hiába jó futó valaki, az akadályokat is le kell küzdenie. Ha ez nem sikerül, akkor büntető burpee-t kell csinálni. Szerencsére gyönyörű idő várható, hiszen szakadó esőben, vagy orkán erejű szélben még nehezebb lenne a pálya.”

Nem elég jól futni, az akadályokat is le kell küzdeni

Ha pedig laikusként azt gondolnánk, hogy csak a legelszántabbak vállalkoznak a kőkemény erőpróbára, akkor eláruljuk, 3800 indulója lesz a szombati Spartan Beastnek – a létszám három nap alatt telt be! –, míg a vasárnapi Spartan Sprintre 3000 nevezés érkezett, s vannak olyanok, akik a vasárnapi megméretéssel „fojtják le” a szombatit. Sőt, a szervezők a gyerekekre is gondolnak, nekik is rendeznek futamokat, amelyeken 1200–1400 lurkó állhat rajthoz – s minden célba érkező befutó pólót és érmet kap A Spartan Beast szombat reggel 7 órakor kezdődik, és negyedóránként rajtolnak a futamok.

A szombat-vasárnapi futamok mellett még egy különlegességgel készülnek a szervezők, szombat este hét órakor indul ugyanis a 12 órás Hurricane Heat, amely egy 12 órás csapaterőpróba.

Ennek során különböző feladatokat kell végrehajtani, s az egészet úgy képzeljük el, mint egy kiképzést, ezt 25 bátor próbálkozó merte végül bevállalni.

A Csanyik-völgyben sorra kerülő próbatétel kapcsán Sisak Zsófia hangsúlyozta, kérik a versenyzőket, illetve a nézőket – akiket szeretettel várnak –, hogy a DVTK-stadionnál és környékén parkoljanak, onnan pedig folyamatosan közlekedő transzferbuszokkal szállítják a helyszínre az érkezőket.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.