BLOGRA FUTOTTUNK Amikor a TRX csodát tesz

A TRX futásra és a közérzetre gyakorolt jótékony hatásáról írt bolgszörfösünk, gyűjtéséből kiderül az is, hogy egyre többen vágnak neki az érdekesebbnél érdekesebb (és hosszabb) teljesítéseknek, főleg terepen.

Amikor hosszú idő után először megcsapott az öltöző szaga (illata?), madarat lehetett volna fogatni velem a boldogságtól. Imádtam, és legszívesebben a TRX-edzőnk nyakába ugrottam volna. Végre járhatok megint fitneszterembe, és gyötörhetem magam az edző utasításai szerint! Eredetileg úgy terveztem, hogy csak a második oltásom után megyek le, de a hát- és derékfájásom már nagyon megkeserítette a mindennapjaimat, ezért zöld jelzést adtam magamnak. Korlátozott számban veszünk részt az edzéseken, és az első néhány órán nagyon örültünk a viszontlátásnak az ismerősökkel. Természetesen az edzőnk, Szabó Mirella, vagyis Miri, az első alkalommal – beetetés jelleggel – egyszerűbb feladatsort állított össze, de aztán nem foglalkozott az elkényelmesedett, puhány társaság nyafogásaival, megdolgoztatott minket rendesen. Rögtön éreztem az óra jótékony hatását, azóta mindig várom az újabb és újabb alkalmakat.

Valahogy a futáshoz is nagyobb kedvem lett, egész más a tartásom, érzem a hasfalamat, kihúzom magam közben.

És természetesen alig fáj már a hátam meg a derekam. Mindig jót derülök rajta, hogy az elején mindenki csacsog, nevetgél, sztorizgat, aztán az óra felétől elcsendesedünk, maximum az orrunk alatt dörmögünk valamit egy-egy nehezebb feladatnál. Visszatérve az öltöző szagára/illatára – nevezze mindenki annak, aminek jólesik -: –, alapesetben nem esne jól ilyet beszippantani, az agyam viszont nagyon kellemes élményt kapcsol hozzá, ezért abban a pillanatban, ahogy megérzem, boldogsággal tölt el. Végre!

ULTRAKULTRABA.BLOG.HU
A jól összeszokott csapat a 4 Peaks of Börzsöny kihívást teljesítette: 25.5 kilométert tettek a futócsukákba, 1469 méter szintet gyűrtek le, mégpedig 4:44 óra alatt. Mivel szintidőn belül teljesítettek, két nappal később a gyönyörű érem is megérkezett a postaládákba!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A szerző a Peaks-sorozatból a Gerecse után most a Vértesnek indult neki.

Izgalmas terepfutás csodás helyen, ahol rókák kíváncsiskodtak, őzike szaladt a közelben, és ismét fontos felismerésre juthattunk: „…ahol jó ötletnek tűnt átvágni februárban, nem biztos, hogy ott májusban is az.”

Természetesen fotók is készültek a 33.65 kilométeres teljesítésről. A végén pedig a tempó is elég komolyra fordult, hiszen el kellett érni a vonatot!

BARATRUNNING.COM
Privát-UTH Szentendre trail beszámolót olvashatunk, a szerző 9:07 óra alatt teljesítette az 54 kilométeres távot. A felázott talaj, az eső megnehezítette a dolgát, de mert megfelelően fel volt készülve, és volt segítsége a frissítésben, a korábbi idején negyven percet javított! Már csak egy kérdés maradt: hogy kerülhetett egy felső fogsor az erdőben egy kő közepére…?

FUTNIMENTEM.HU
Evetovics-Balla Hajnalka futóórát tesztel egy ideje, az ezzel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg az olvasókkal. Mivel nekem is ez a márkájú óra méri az adatokat futás közben, ismerősek voltak a funkciók, ugyanakkor voltak olyanok is, amelyek újdonságot jelentettek.

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

A FUTÁS NEM VÁLTOZTAT MEG…

KREMLICZA LEVENTE

Sokszor hallani, hogy a futás megváltoztatja az embereket, pedig nem, csak kihozza az igazi énjüket. Lehetőséget ad a fejlődésre, de igazán nem tud minket megváltoztatni, egyszerűen megismerjük magunkat, és ez úgy hat, hogy mások lettünk, hiszen előtte nem voltunk annyira tisztában a korlátainkkal, lehetőségeinkkel a sportban. Van jellemfejlesztő hatása a futásnak, hiszen növekszik az akaraterőnk, a kitartásunk, de véleményem szerint a személyiségünk nem – az viszont igaz, hogy kiforrottabbá válhat. A hegyen vagy a sötét, végtelen utakon lehullanak a hétköznap használt szerepek, álarcok, negyven, ötven vagy száz kilométer után nincs kedvünk, erőnk fenntartani ezeket. Talán ezért a kegyetlen őszinteségéért is szeretem annyira a futást. Sok sportot űztem korábban, de ezt valahogy csak itt találtam meg. Ennek akkor volt a legnagyobb jelentősége, amikor az utóbbi időben nem ment a futás. Akkor mutatkozott meg, hogy mennyire van itt a helyem, és úgy tűnik, sikerült győztesen kikerülnöm ebből a csatából, mert visszatért a futókedvem, és ismét egyre jobban mennek az edzések.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.