Betegen indult, de megcsinálta Ferenczi

Húsz órán belül akart célba érni Ferenczi István a hétvégi Spuri Balaton Szupermaratonin, a korábbi válogatott labdarúgó az első napok nehézségei ellenére is bőven a maga elé kitűzött időlimiten belül futott be.

19:16:47 – ez alapján Ferenczi István simán teljesítette a célját, hiszen 43:13 perccel a húszórás célidőn belül ért be a célba, de mint elmesélte, ez korántsem volt annyira sima, mint ahogy az időeredmény mutatja.

„Az első napot nagyon rosszul éltem meg, még mindig nem tudom a pontos okát, talán a gyerekektől kaptam el valamit, de komoly problémák voltak a gyomrommal, hányingerem volt, kétszer is meg kellett állnom pár percet sétálni, nehogy teljesen kiürüljek – kezdte Ferenczi István. – Kicsit szomorú is lettem, hogy akkor a húszórás cél lőtávolon kívülre kerül, a következő három napban azonban sikerült erőt venni magamon, s végül bőven a kitűzött időn belül értem célba. Napról napra, fokozatosan lett jobb a gyomrom, a második nap, a leghosszabb táv szenvedős volt, de úgy-ahogy bírtam, a harmadik napra már csak egy kicsit éreztem, a negyedikre pedig már majdnem panaszmentes volt.”

Ferenczi István hozzátette, az utolsó napon 2-3 percet még tudott volna faragni az eredményén, de az időjárás nem kedvezett a futóknak – a kirándulók vagy éppen Ferenczi családja ellenben remekül érezte magát a csodás napsütésben –, de akkor teljesen „legyilkolja” magát, viszont a mostani teljesítményből kiindulva jövőre a 19 órán belüli időt is meg lehet célozni.

„Emlékszem, tavaly rossz idő volt, Keszthelynél például szinte egy helyben álltak az emberek, akkora volt a szél, most viszont parádés volt az időjárás – folytatta Ferenczi István. – A Balaton gyönyörű, a jó idő miatt megnövekedett a szurkolók száma, a váltó- és frissítőpontokon rengetegen biztattak minket.”

„Rám külön figyelem hárult, Vasas-pólóban voltam, a szpíkerek is kiemeltek, és idén is nagyon jól éreztem magam a versenyen, amihez azonban az is kellett, hogy elérjem a kitűzött célomat, anélkül csalódott lettem volna.”

Ferenczi István hozzátette, a következő nagy kihívás az Ultrabalaton, azon párosban indul, s az előzetes tervek szerint 140 kilométer hárul rá, ahogyan ő fogalmazott, hét darab félmaratonit kell majd teljesítenie.

Az összetett verseny eredményei:
4 napos egyéni, nők:
1. Cseke Lilla – 15:17:02
2. Petra Hurtig – 15:59:07
3. Kóródi Ágnes – 16:30:45

4 napos egyéni, férfiak:
1. Beda Szabolcs – 13:32:50
2. Szőcs Előd – 15:04:30
3. Peyer Zoltán – 15:21:37

2 napos egyéni, nők:
1. Maráz Zsuzsanna – 7:41:31
2. Horváth Csilla – 8:11:41
3. Vándor Nóra – 8:54:57

2 napos egyéni, férfiak:
1. Margull Dániel – 6:46:49
2. Bellus Áron – 7:13:11
3. Mészáros Roland – 7:14:39

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.