Bogár János: futás egy nagy családban

Idén is részt vesz a Balaton Szupermaratonon a legendás ultrafutó, aki úgy érzi, a négynapos versenyen sérülése sem hátráltathatja, mert célja, hogy egy évben kétszer körbefussa a tavat.

„Köszönöm, elvagyok – kezdte Bogár János, amikor arról kérdeztük, hogy érzi magát egy nappal a Balaton Szupermaraton előtt. – Az időjárás nem a legszebb, de ezen túl nincs semmi gond.”

Tegyük hozzá, a legendás ultrafutó hogyléte felől nemcsak udvariasságból érdeklődtünk, hiszen tavaly áprilisban honlapunknak is beszélt arról, hogy egy régóta húzódó sérülés kínozza, a lapátcsontja alatt lévő kinövés nyomja az ideget a farizomnál, ezért gyakran fájdalomcsillapítóval kellett futnia.

Csupasport-magazin: Száz nap a pokolban

A Magyarországon is népszerű Korinthosz-győztes Enrico Maggiola szeptember végén befejezte a futóedzését, és amikor átment a zebrán, elütötték. Kómába esett, az orvosok nemigen bíztak a felépülésében. Most már újra fut – mik a tervei, hogyan élte meg, hogy második esélyt kapott?

Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

„Az említett probléma most nem korlátoz, ha keményebben edzek, akkor előjön, ha lazábban, akkor mérséklődik, de aránylag rendben vagyok – folytatta Bogár János. – Szerintem a versenyt is bírni fogom, az edzéseken is próbáltam feszegetni a határaimat, persze a
tréningeken azért nem olyan az iram, de nem lehet panaszom, nem volt semmi gondom. Bízom benne, hogy a komolyabb céljaim is lehetnek, szeretném a maximumot nyújtani.”

Bogár János a célokat illetően hozzátette, azért ő már megette a kenyere javát, így a dobogóért folytatott küzdelembe nem szólhat bele, de szeretne a lehető legjobban futni, miközben örül, hogy ott lehet a fiatalok között, szurkolhat nekik (hogy jobb időt fussanak, mint régen ő), és már ez is nagy élményt jelent. No meg a jó futás. Ami az időt illeti, 2018-ban 16:07:38 alatt ért célba, míg 2011-ben 15:29:47 órára volt szüksége a teljesítéshez.

„Páran azért biztos tudják a fiatalok közül, hogy ki vagyok, a múlt évben a Balaton Maratonon is azt tapasztaltam, hogy tudják, amihez a média is hozzájárul, illetve Bódis Tomiék is nagyon aranyosak, rendszeresen felhívják a fiatalok figyelmét a régi futókra, így akik szeretnének, azok értesülhetnek erről, ismerhetnek minket, és ez nagyon jó érzés – mondta Bogár János, aki tavaly kénytelen volt feladni az Ultrabalatont. – Minden évben az a célom, hogy kétszer körbefussam a Balatont, tavaly az Ultrabalatont nem sikerült teljesítenem, a Balaton Szupermaraton valamivel könnyebbnek tűnik. Verseny közben hajtjuk egymást, találkozunk a barátokkal, négy napig együtt vagyunk jó időben, rossz időben, ez sokkal kellemesebb, mint megállás nélkül futni, rengeteg pozitív energiát ad. Családias a verseny, ezért is szeretek jönni, a futók közt olyan, mintha egy nagy családban lennék.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.