Csak felfelé vezet az út

Szombaton, a Szépjuhásznétól indulva rendezik meg a Skyrun-sorozat utolsó állomását, a Garmin Kilátó-versenyt. Érem, frissítő, póló és zsíros kenyér várja a nevezőket, akiknek felfelé vezet az útjuk.

Lentről felfelé – gyakorlatilag ez a legfőbb ismérve a Skyrunnak, amelyet nagyjából egy éve a Garmin támogatásával szerveznek meg, és amely sorozatnak az utolsó, harmadik idei állomását szombaton a Szépjuhásznétól az Erzsébet-kilátóig rendezik meg.

„A sorozat célja, hogy az amatőröknek segítsünk megismerkedni a futással – jegyezte meg Simon Zsófia, a háttérért felelős Balatonman Triatlon Kft. értékesítési vezetője. – Mondhatnám úgy is, hogy profi verseny amatőröknek, hiszen aki még nem futott terepen, és még nem alkalmas rá a cipője, a lába, annak kínálunk lehetőséget, hogy az erdő közepén, szép környezetben, ám kijelölt útvonalon, segítőket, frissítőpontokat igénybe véve fusson.”

Az első állomás februárban a Erste Europe Torony volt Budapesten, a Népfürdő utcában, amely az alapozást segítette, a második viadalt Pilismaróton, a Duna-kanyarban rendezték meg. Simon szerint nem cél, hogy több ezer futó szerepeljen, így teljesen ideális, hogy az első versenyre nagyjából 200, a másodikra mintegy 250-300, most pedig hozzávetőleg 300 futó nevezett. A nevezés egyébként még nem zárult le, a helyszínen is lehet jelentkezni, ám 500 főben maximalizálták a résztvevők számát.

„Attól függően, kinek hogyan alakult az idénye, vagy az elején, vagy a vége felé jár a programjának; viszont sokat számít, hogy jó időt mondanak – folytatta Simon. – Sokaknak talán levezetés a verseny, mások amatőrként csak most ismerkednek a futással, de a többség tényleg kezdő. Mi szervezők mindent a lehető legkomolyabban veszünk, gondosan felkészültünk, és mindenki kap majd valamilyen pólót. A férfiakat és a nőket kategóriánként külön díjazzuk. Reméljük, csak az idén az utolsó verseny a mostani, és jövőre lesz folytatás.”

És akkor a konkrét Skyrun-állomásról: a viadal a Szépjuhásznétól, azaz Budapest 2. kerületéből indul, és az Erzsébet-kilátóig vezet. M (4.6 km), L (7 km) és Trail (8km) is létezik, előbbi kettő aszfalton, az utóbbi terepen vezet. A versenyre szintidőket határoztak meg, a férfiaknak és nőknek ugyanazokat. Minden célba érkező egyedi befutóérmet kap, a verseny közbeni frissítésről pedig a BioTechUSA és a Primavera segítségével gondoskodnak a szervezők.

A helyszínen korlátozott számban lehet nevezni szombaton, de pénteken is lehet még jelentkezni a Népfürdő utcai DEPO futószaküzletben. A célban az érmek mellett Közép-Európa legjobb zsíroskenyérpartija várja a futókat.

A részletekről itt olvashat.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.