Éjszakai félmaratoni a repülőtéren

Sárkányrepülők és driftelő autók helyett ezúttal futók veszik birtokba a kalocsai repteret, akik augusztus 30-án este futhatnak három távon is.

A Pécs-Pogány repülőtéri éjszakai maratoni adta az ötletet Török Tibornak, hogy Kalocsán is rendezzenek egy hasonló megméretést, hiszen a reptér úgymond kéznél van, így a nyár végén a Bács-Kiskun megyei városban is jöhet az első éjszakai repülőtéri futás.

„Az ideit még nem nevezném versenynek, inkább egyfajta igényfelmérő, és ha sikeres lesz, akkor jövőre már versenyként szervezzük meg az eseményt – kezdte érdeklődésünkre Török „Töce” Tibor, aki fotográfusként is dolgozik amellett, hogy különböző sportos rendezvényeket szervez. – Annak ellenére, hogy nem versenyről beszélünk, azért lesz időmérés, illetve egyedi, kézzel festett befutóérmeket is készítünk.”

Már készülnek az érmek!

A kalocsai repteret külföldi pilóták használják oktatásra, sárkányrepülők is feltűnnek, illetve driftelhetnek az autósok, de alapvetően parlagon hever, így aztán tényleg adta magát, hogy futásra is használják a területet. A résztvevők három távon, 5, 10.5, illetve 21 kilométeren nevezhetnek a viadalra. A két rövidebb táv 20.15, a félmaratoni 20.30-kor indul, a limitidő három óra. A futás előtt közös bemelegítés lesz, útközben két frissítőpont várja a résztvevőket. Az eseményen a Zöld sport – zöld futás jelige jegyében nem lesz műanyag palackos víz, lebomló poharakat használnak majd a szervezők. A reptéri kifutópálya hossza 2.5 kilométer.

Török Tibor fontos szerepet tölt be a kalocsai futóéletben, hiszen a húsvéti Nyuszifutás vagy éppen a Halloween- és a Mikulás-futás is az ő szervezéséhez köthető, ahogyan a bolDOG maraton is, amelyen előbb a kalocsai menhely kutyáinak, legutóbb pedig egy beteg kalocsai lány, Bagó Kriszti számára gyűjtöttek.

Bővebb információ: www.kalocsairepterfutas.com

 

(Nyitó képünkön a kalocsai reptér egy része, még futók nélkül – fotó: MTI)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.