Éjszakai verseny a kalocsai reptéren

A tavalyi sikeres rendezést követően az idén is a különleges helyszínen lesz a megméretés, amelyre még közvetlenül a rajt előtt is lehet nevezni és három táv közül választani.

„Csak ma tizenhét kilométert tettem meg” – kezdte Török Tibor, a kalocsai reptéri futás főszervezője, szóval ha szombaton teljesíti a tervezett öt kilométert, máris túltesz a félmaratoni távon.

A tavaly nagy sikert aratott versenyre ezúttal több mint száz nevezés érkezett, csak a pénteki napon harmincan jelentkeztek.

„Kétszáz érmet készítettünk, szóval lehet még nevezni, várunk mindenkit, aki szeretne a kalocsai reptéren futni” – folytatta Török Tibor, aki a befutóérmeket tavaly maga tervezte, az idén egyik ismerősével, Karcsák Csillával közösen készítették.

 

Fotó: Éjszakai Reptéri Futás/Facebook

 

A befutóérem mellett a frissítést és a névre szóló rajtszámot is tartalmazza a nevezési díj, amely öt kilométerre 2500, tízre 3000, a félmaratonira pedig 4000 forint.

A frissítőpontokon a frissítésben résztvevők maszkban és kesztyűben dolgoznak majd, s lesz egy frissítőpont az öt kilométeres körpályán, ahol édes és sós keksz, szőlőcukor és gyümölcsök várják a futókat, de lehet vinni harapnivalót is, amelyet együtt fogyaszthatnak el a futók útközben. Egyébiránt Török Tibor a reptéri futás mellett a húsvéti Nyuszifutást, a Halloween- és Mikulás-futást is szervezi Kalocsán.

 

Fotó: Éjszakai Reptéri Futás/Facebook

 

A szombati versenyen ott lesz a Suhanj! Alapítvány egyik oszlopos tagja, Gulyás András. A kerekesszékes fiú édesapjával együtt áll rajthoz, vagyis részese lehet a startot kísérő tűzijátéknak.

A kalocsai repteret egyébként jellemzően driftesek, motorosok vagy sárkányrepülősök használják, szombaton viszont a futók is birtokba vehetik az aszfaltot és környékét, mivel a szervezők a reptéren és körülötte jelölték ki az öt kilométeres körpályát, amelyen egy, két, valamint négy kört kell teljesíteni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.