Emlékezés egy példaképre

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is október 23-án kerül sor a Kolonics György-emlékfutásra, amelyen a háromszoros olimpiai bajnok vízipólós, Kiss Gergely is ott lesz.

Nem véletlen az időpontválasztás, hiszen a 11 éve elhunyt Kolonics György rendszeres résztvevője volt a Bécs–Budapest ultramaratonnak, amely október 23-án érkezett meg Budapestre. Így aztán a nemzeti ünnepen az olimpiai bajnok kenusra is emlékezhetünk, ráadásul a Népszigeten családi sportnappá nőtte ki magát az emlékfutás, ahol már nemcsak az egykori kajakos, kenus társak, hanem több ezer sportolni vágyó szülő és gyerek fut vagy éppen evez.

„Tavaly Szemán Róberttel és Storcz Botonddal váltóban futottuk le a félmaratonit, idén vagy ismét váltóban futok, vagy megpróbálkozom életem leghosszabb távjával, és 11.5 kilométerre nevezek – mondta érdeklődésünkre a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely.

– Már tizennyolc évesen elértem a száz kilót, nagydarab voltam, nem éppen futásra termett a testalkatom. Mostanság öt-hét kilométert futok, de heti háromszor a Honvéddal is edzek, a vízben és a tornateremben pedig kellőképpen elfáradok. Egyedül nem szórakoztat a futás, akkor inkább bringázom, társaságban, ismerősökkel viszont jó program.”

A Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója elmondta, a személyes ismeretség miatt is fontos neki a Kolonics György-emlékfutás, az ő elvesztése mellett Kulcsár Anita halála volt jelentős tragédia az életében, akivel családilag is jó viszonyt ápolt.

„A kajakos-kenus társak méltóképpen emlékeznek Kolonics Gyurira, és jó látni, hogy népszerű a rendezvény, háromezer körül van a résztvevők száma, s megtelik a Népsziget futó emberekkel – folytatta Kiss Gergely. – Az emlékfutás az olimpiai ötpróba programnak is része, szóval egyszerre tisztelgünk egy példakép előtt, s közben pedig pontokat is lehet gyűjteni.”

Az olimpiai ötpróbán keresztül egyébként 24 amatőr sportoló juthat el Tokióba, a Népszigeten pedig nemcsak futni lehet majd október 23-án, hanem evezni, kajakozni, kenuzni és sárkányhajózni is. Ami a futást illeti, 2, 11.5, illetve 21.1 kilométerre lehet nevezni, míg evezni közép- és félmaratoni távon lehet.

(Fotó: kolonicsiskola.hu)

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség
Heti aktuális: éjszakai kerékpártúra

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.