Félmaratonit fut az MTK futballedzője

Michael Boris, az MTK német vezetőedzője életében először fut versenyen félmaratonit, s két órán belül teljesítené a Generali Night Run 21.1 kilométeres távját.

Az idén hetedik alkalommal rajtol el a Generali Night Run Budapest, az augusztus 1-jén megrendezendő verseny hiánypótlás lehet a kivilágított fővárosban futni vágyóknak. A résztvevők 6, 9 és 21.1 kilométeres távon mérethetik meg magukat, s a nagy érdeklődést jelzi, hogy már több mint 2700-an neveztek sikeresen az eseményre. A félmaratonin indulók listáját böngészve megakadt a szemünk Michael Boris, az MTK német vezetőedzőjének nevén, s mint elárulta, 737-es rajtszámmal valóban nekivág a leghosszabb távnak.

Többször futottam már félmaratonit, de még sohasem vettem részt versenyen. Hozzáteszem, az én korcsoportomban ez inkább tűnhet gyaloglásnak, mintsem versenyfutásnak – mondta tréfásan a 45 esztendős futballszakember. – Bevallom, sohasem szerettem igazán futni, ám a koronavírus-járvány kirobbanásának idején elkezdtem gyakorolni – ehhez persze az is kellett, hogy itt maradjak Magyarországon. Nem tudtam hazamenni Németországba, és feltettem magamnak a kérdést: mivel töltsem a szabadidőmet? A playstationözést a koromból adódóan sem éreztem testhezállónak, úgyhogy a futásra szántam el magam.

Kellett hozzá a küzdő- és versenyszellemem, hogy belevágjak, de a futballban amúgy is szükség van ezekre a tulajdonságokra.

Mostanra olyan idő alatt teljesítem a félmaratoni távot, hogy már futásnak nevezhetem. Szeretem ezt a várost, este különösen gyönyörű, úgyhogy a látvány még inkább ösztökélhet a minél jobb teljesítményre.”

Aki ismeri Michael Borist, vagy látta már egy-egy mérkőzésen irányítani az MTK labdarúgóit az oldalvonal mellől, sejtheti, mekkora lelkesedéssel, odaadással készülhet a két hét múlva esedékes erőpróbára. A tréner szavaiból kitűnik, valóban odateszi magát, hogy elérje céljait élete első félmaratoni versenyén.

Igyekszem megfelelően felkészíteni a testemet, ezért hetente négy-öt alkalommal elmegyek futni. Többnyire a Margitszigeten rovom a köröket, vagy a Népligetben edzek. A külvilágot ilyenkor szinte teljesen kizárom – egyedül készülök, zenét sem hallgatok, csupán az okosórámon követhető edzéstervemre koncentrálok. A készüléken folyamatosan kapom az utasításokat, milyen tempóban kell futnom: hol egyenletes tempóban, hol az intervall edzésmódszernek megfelelően.

Mostanra eljutottam arra a szintre, hogy nem a futótávolságra fókuszálok, hanem arra, hogy két órán belül teljesítsem a félmaratonit.

Az 1:59:59-es idővel már tökéletesen elégedett lennék, s elnézve a mostani eredményeimet és erőnléti állapotomat, teljesíthetőnek tűnik a célom. Kiszámoltam, körülbelül öt perc harminc másodperc alatt kell lefutnom egy kilométert, ami nem elrugaszkodott elvárás magammal szemben. Amióta elkezdtem futni, negyvenhatszor edzettem. Egy alkalmazás segítségével végigkövethettem, hogy az eddig megtett távolság alapján hol lennék most földrajzilag, ha Budapestről a németországi otthonomba tartanék. Az eredmény azt mutatja, mindeddig 460 kilométert tettem meg. A virtuális térben valahol Würzburg szomszédságában lehetek, úgyhogy az is célom, hogy ezen az interaktív futáson minél hamarabb hazaérjek.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.