Fuss át éjszaka a Lánchídon!

Biztosan rekordszámú induló lesz az idei Night Run Budapesten, ahol augusztus 3-án legalább ötszáz külföldi is átfuthat éjszaka a Lánchídon. Ehhez hasonlóra legalább tíz éve nem volt példa a fővárosban.

Augusztus 3-án sorozatban hatodik alkalommal rendezik meg Magyarország talán leghangulatosabb futóversenyét, a Generali Night Run Budapestet. Az éjszakai verseny egyre növekvő népszerűségét jelzi, hogy már ötezren neveztek, így biztosan megdől majd a tavalyi, négyezer-ötszázas rekord, és szinte borítékolható, hogy „telt ház” lesz, azaz hatezren futnak majd éjszaka a főváros összes főbb turisztikai látványosságát érintő versenyen. Az eddigi ötezer nevező tizede külföldi, immár negyven országból jelezték indulási szándékukat.

Ezúttal három távon, hat és kilenc kilométeren, valamit félmaratoni távon lehet indulni, így bizonyára mindenki megtalálja majd a számára megfelelőt.

„A verseny egyik különlegessége, hogy mindig a nyár közepén, éjszaka tartjuk, amikor minimális a forgalom, így a lakókat sem zavarjuk, ami egy mindenki számára előnyös win-win szituáció – mondta a Csupasportnak Zelcsényi Miklós főszervező.

– Az idei verseny specialitása, hogy mindhárom táv résztvevői átfutnak a Lánchídon, és a pesti oldalon is tesznek egy kört, amire a Nigh Run történetében még sohasem, és Budapesten legalább tíz éve nem volt ilyenre példa éjszaka. Jövőre elkezdődik a híd felújítása, ezért aki át akar futni rajta, az egy ideig talán utoljára teheti meg.

Érdemes még megjegyezni, hogy ezúttal hűtőkamionnal visszük a vizet a frissítőpontokra, és a legtöbb helyszínre látványos hangulatelemekkel, egyedi fény-és hangtechnikával készülünk, az alagút végén például kongások várják a futókat, a Várkert Bazár pedig abszolút prémiumhelyszín lesz. ”

A szervezők még várják a jelentkezéseket

A szervezők a korábbi versenyekhez hasonlóan ezúttal is teljes frissítést biztosítanak a versenyzőknek, energiaszeletekkel, izotóniás italokkal, banánnal, szőlőcukorral és gélekkel is készülnek. Az egyébként is felejthetetlen látvány és élmény mellett pluszmotivációt jelenthet, hogy a rajtcsomagban a futópóló mellett egy üveg bor is lesz, a célba érkezéskor pedig minden versenyt teljesítő futó nyakába befutóérem kerül.

A versenyre ide kattintva lehet még nevezni.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.